Passat med R-Line. (Illustrasjonsbilde) Foto: VW
Passat med R-Line. (Illustrasjonsbilde) Foto: VWVis mer

Passat med alt

Passat kommer nå med full pakke.

Dagens Volkswagen Passat er ikke direkte gammel, men vil bli byttet ut i 2011. Dermed girer Volkswagen opp og leverer alt det nordmenn vil ha. Nemlig dobbelkløtsj automatkasse, 170-hesters dieselmotor og firehjulsdrift.

Det er ikke sluppet noe pressemateriale på denne bilen ennå, men importøren har fått bekreftelse på at den kommer, og at den vil være på plass for levering i Norge mot slutten av året. Det fordrer at man bestiller den nå i høst.

Ny konfigurasjon

Bilen som nå kommer på markedet er Passat med 170-hesters dieselmotor, som sammen med sekstrinns dobbelkløtsj automatkasse (DSG), også får firehjulsdrift. DSG og firehjulsdrift har vært, og er tilgjengelig på andre biler, men kun på kostbare modeller som Passat R36, Audi Q5, TTS og S3.

Nå kommer altså en av de mest populære familiebilene med dette utstyret, og til en pris som er mer spiselig. Importøren regner med at prisen skal starte på rundt 430.000 kroner.

Det er i så fall en basismodell. Passat stasjonsvogn i Highline-utførelse (mye utstyr), 170 hestekrefter og DSG girkasse starter på snaut 440.000 kroner. Tillegget for firehjulsdrift vil kanskje beløpe seg til noe rundt 35.000 kroner. Hvis man da tenker snaut 500.000 kroner har man en fint utsyrt Passat med "alt"

Artikkelen fortsetter under annonsen

Passat med R-Line. (Illustrasjonsbilde) Foto: VW
Passat med R-Line. (Illustrasjonsbilde) Foto: VW