Pass på bilen på ferie i sommer

I Gøteborg har det i sommer vært registrert en stor økning i antall innbrudd hos norske feriebilister ifølge Tryg Forsikring.

<b>PASS PÅ:</b> Mange tenker at bilen står trygt så lenge den er i et parkeringshus. Det kan en ikke ta forgitt skal en tro Roy Vetaas i Tryg Forsikring. Foto: Colourbox.com
PASS PÅ: Mange tenker at bilen står trygt så lenge den er i et parkeringshus. Det kan en ikke ta forgitt skal en tro Roy Vetaas i Tryg Forsikring. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunikasjonsrådgiver, Roy Vetaas, i Tryg Forsikring forteller at det i år igjen har blitt en økning på antall biltyverier i Gøteborg.

- Fra tidlig 2000-tallet har vi sett en nedgang på antall innbrudd i bil, men dette har nå snudd. Det er foreløpig ingen statistikk klar på dette, men basert på våre saksbehandleres erfaringer er det i år vært en økning på omkring 25 prosent fra tidligere.

Til sammenligning har det i årets første kvartal blitt anmeldt 17 prosent mindre simple tyverier fra motorkjøretøy siden 2013, og 34 prosent mindre grove tyverier fra motorkjøretøy i Norge, basert på en rapport fra Politiet.

PASS PÅ: Mange tenker at bilen står trygt så lenge den er i et parkeringshus. Det kan en ikke ta forgitt skal en tro Roy Vetaas i Tryg Forsikring. Foto: Colourbox.com
PASS PÅ: Mange tenker at bilen står trygt så lenge den er i et parkeringshus. Det kan en ikke ta forgitt skal en tro Roy Vetaas i Tryg Forsikring. Foto: Colourbox.com Vis merHittil i sommer har Tryg fått meldt inn en stor andel saker som omhandler innbrudd i bil, dette bekymrer Vetaas, som oppfordrer feriebilister til å tenke seg godt om før de forlater eiendeler i bilen.

-Vi ser at mange av innbruddene er tilknyttet Liseberg og parkeringsplasser i det området. Husk at det gjerne står flere hundre biler parkert sammen, og det gjelder å ikke være den mest attraktive. I tillegg tilbyr blant annet Liseberg oppbevaringsbokser inne på området hvor en kan plassere det man ikke ønsker å bære med seg på området. Pc, GPS og Ipad`er er fristende saker.

Lar du huset stå aleine i sommer? Enkel og trygg boligalarm!

Ser dette hver sommer

Pressetalskvinne i svensk politi, Ulla Brehm forklarer at dette er noe de ser hvert år.

- Nordmenn, som alle andre, pakker med seg mengder med bagasje når de reiser på bilferie. Dette er jo med på å gjøre biler med norske skilter attraktive for tyver, da en vet at det gjerne er mye utstyr og bagasje liggende i bilen.

Hun forteller videre at rundt fornøyelsesparken Liseberg er det spesielt ille.
- En vet jo med seg selv at en tar med seg så lite som mulig når en skal ferdes i parken hele dagen, dette veit tyvene, så omkring parken er det viktig å skjule verdisakene godt. Ta de gjerne med inn i parken.

Så hvordan kan det ha seg at vi får disse innbruddene så fort vi forlater de kjente gatene? Løsner vi opp på sikkerheten når vi er i feriemodus?

Ta deg bryet

ROY VETAAS: Anbefaler alle å ta ekstra godt vare på verdisakene de etterlater i bilen når de er på ferie.  Foto: TRYG Forsikring
ROY VETAAS: Anbefaler alle å ta ekstra godt vare på verdisakene de etterlater i bilen når de er på ferie. Foto: TRYG Forsikring Vis merSelv om du bare skal overnatte på et motell i en natt, er det viktig å ta med seg alt av bagasje inn, selv om det skulle bety noen ekstra turer.

- Det skal ikke mer til enn en liten bag, for å gjøre det verdt bryet å knuse en rute. Så selv om den bagen kun inneholder skittentøy, er det jo kjedelig å få ruta knust i starten av ferien, understreker Vetaas.

Les også: Smarte tips til bilferien.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!