I Bergen og Trondheim kan du få pant på piggdekkene. Trønderne får mest: 1.200 kroner for fire dekk. Bergenserne får 800 kroner. Foto: Per Ervland
I Bergen og Trondheim kan du få pant på piggdekkene. Trønderne får mest: 1.200 kroner for fire dekk. Bergenserne får 800 kroner. Foto: Per ErvlandVis mer

Pant på piggdekkene

Du kan få penger for de gamle piggdekkene dine, men da må du reagere nå.

Trondheim og Bergen gir pant for piggdekk. I Trondheim kan du få 1.200 kroner for dine brukte piggdekk, i Bergen kan du få 800 kroner.

Men du må reagere nå: Vil du ha penger for de gamle piggdekkene dine denne vinteren, må du levere inn de gamle og kjøpe nye før 31. desember.

Dette er reglene

Panteordningen på piggdekk er et ledd i kampen for bedre luftkvalitet i byene. Bergen har i tillegg piggdekkgebyr - noe trønderne har sluppet unna de siste årene.

Du kan få pant på piggdekkene dine uansett hvilken stand de er i!

Det eneste kravet som stilles, er at du må ha bostedsadresse i kommunen eller ha arbeidssted i kommunen. Studenter med midlertidig bosteddsadresse i en av byene, kan også benytte seg av ordningen.

Og så må du kjøpe piggfrie vinterdekk samtidig.

Bergen kommune gir deg 200 kroner per dekk, mens Trondheim kommune gir deg 300 kroner per dekk.

Er du bergenser som studerer i Trondheim, lønner det seg med andre ord å benytte seg av panteordningen i Trondheim - da du får mer for piggdekkene der, enn du gjør i Bergen.

Fra 1. november til 7. april må du betale piggdekkgebyr i Oslo og Bergen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og ja, du må betale selv om du bare skal passere ...


Dette må du gjøre

For å få denne ekstrabonusen ved innlevering av dine gamle piggdekk, må du sende søknad til kommunen. Du finner søknadsskjema på nettsidene til kommunen. Søknaden må blant annet inneholde bekreftelse på antall piggdekk som er levert inn, samt bekreftelse på antall piggfrie dekk som er kjøpt.

Her finner du mer informasjon:
Trondheim kommune
Bergen kommune

Merk deg at ordningen kun kan benyttes én gang per bil per eier.

Her er årets beste vinterdekk