Panamera på film

Porsche har vist sin nye storbil. Her kommer en filmsnutt av den store firedørskupéen som kommer på markedet i våren 2009.

Det er en drøy uke siden vi la ut bilder av den nye kjempebilen til Porsche. I forkant av det har vi omtalt bilen en rekke ganger de siste årene, og selv om bilen er uaktuell for omtrent alle, engasjerte den likevel leserne mye. Drøyt 1.600 stemte på bilens utseende og godt over halvparten syntes den var nydelig.

Porsche har fortsatt ikke sluppet så mye data om bilen, men det er varslet motorer fra 300 til 500 hestekrefter. Det er også varslet at noen modeller vil få bakhjulsdrift. De motorsterke får firehjulsdrift. Kreftene distrubueres enten via manuell girkasse eller den nye dobbelkløtsjkassa (PDK). Denne har vi testet i 911.

Rett før Panamera viste også Porsche enda en nyhet - Cayenne med dieselmotor. De har vært og forsynt seg på lageret til Volkswagen og hentet en V6 dieselmotor som normalt sitter i Audi Q7. Porsche nevner foreløpig ikke denne motoren i forbindelse med Panamera.

Porsche Panamera (MPG 125 633 kB)