Pajero på larveføtter

Om Mitsubishi Pajero ikke har best kjøreegenskaper på landevei, har den svært god fremkommelighet i terrenget. Og med larveføtter skulle fremkommeligheten bli suveren...

Pajero på larveføtter

Mitsubishi Motors har lansert en spesialutgave av Pajero kalt Pajero 4-Crawler i Japan. Bilen er basert på en standard Pajero 4WD med GDI-motor, det spesielle er at dekkene kan byttes ut med belter som skulle gi økt fremkommelighet på snø og i gjørme, eller i ekstremt ulendt terreng.

Systemet er utviklet i samarbeid med det japanske firmaet Robot Systems.

Hver av beltehjulene veier omlag 150 kilo, og er enkle å sette på, man tar bare av dekket og skrur beltene fast med hjulmutrene.

Pajero 4-Crawler med en 3,5-liters GDI-motor koster omlag 350.000 kroner (36 mill yen) i Japan, men den norske importøren har foreløpig ingen planer om å selge systemet her hjemme.

Tilsvarende Toyota

Til Toyota Landcruiser 90 kan du få kjøpt et tilsvarende system, men til denne bilen kreves først noen enkle modifiseringer av blant annet hjulbuene før systemet kan monteres første gang. Det er foreløpig ikke solgt slike belter til LandCruiser 90 i Norge, opplyser Toyota Norge til DinSide.