På tide å betale årsavgift

Siste frist er tirsdag 20. mars.

BETAL INNEN TIRSDAG: Vil du slippe unna statens tilleggsavgift pålydende 250 kroner, må årsavgiften betales innen tirsdag. Foto: COLOURBOX
BETAL INNEN TIRSDAG: Vil du slippe unna statens tilleggsavgift pålydende 250 kroner, må årsavgiften betales innen tirsdag. Foto: COLOURBOXVis mer

I februar sendte Toll- og avgiftsdirektoratet ut 3,5 millioner krav om årsavgift. Har du ikke betalt den upopulære regningen, er betalingsfristen i år tirsdag 20. mars.

Ved for sen betaling må du ut med et purregebyr som ligger langt over snittet.

Siste frist tirsdag

Tilleggsavgiften for de som er sent ute med å betale årsavgift, lyder nemlig på hele 250 kroner for de fleste kjøretøyeiere.

Vær også obs på at du er ansvarlig for å betale årsavgiften i tide, selv om du ikke skulle ha fått regningen i posten. Mangler du riktig betalingsinfo, kan du finne kid- og kontonummer her.

Selve årsavgiften er i år på 2.885 kroner for biler under 7.500 kilo, mens eiere av dieselbiler uten partikkelfilter må betale 3.360 kroner i årsavgift.

Årsavgiften er dessuten 1.765 kroner for motorsykkel og 1.080 kroner for campingvogn, mens man betaler 405 kroner for moped, traktor, taxi, veteranbil og el-bil.

For den sistnevnte gruppen kjøretøy er tilleggsavgiften på kun 50 kroner om man betaler for sent.

Sjekk her hvilke andre regninger du bør prioritere

Mange venter med regningen

Til tross for relativt høye purregebyrer er det tradisjonelt en del som venter med årsavgiften. Dette var tilfellet i 2011, da det ble det sendt ut purring på 8,6 prosent av kravene.

Det var flest sene betalere i Finnmark, mens folk i Sogn og Fjordane var flinkest til å betale årsavgiften i tide.

For å slippe unna hele avgiften i år er vraking eneste alternativ, og kjøretøyet må være levert til en godkjent vrakplass innen 20. mars. Vrakpanten for 2012 er 2.000 kroner.

Les også: Ny teknologi røper om årsavgiften er betalt