Foto: Knut Moberg
Foto: Knut MobergVis mer

Overraskelsen i Genève

Rett ved siden av Nissan-standen på Genève-messen sto en sportsbil vi ble overrasket over å se.

GENÈVE (DinSide Motor): Nissans premium-avdeling, Infiniti, sto for en av de største overraskelsene på bilutstillingen i Genève som ble avsluttet søndag 15. mars.

Essence

På standen deres sto denne elegante kupéen som kan minne om en Infiniti-versjon av Nissans råskinn GT-R, en etter vår mening mer feminin fremtoning enn den røfft utseende Nissan-sportsbilen. Navnet: Infiniti Essence Concept. Dimensjonene er sammenlignbare - bilen er cirka 470 centimeter lang. Men denne GTen har ikke firehjulsdrift; layouten er frontmotor/bakhjulsdrift.

Ny hybridløsning

Foto: Knut Moberg

Mer interessant er motoriseringen. Riktignok finner man igjen V6-motoren med 3,7 liter slagvolum, direkte innsprøytning og to turboer, men i tillegg er Essence utstyrt med en elektromotor. Denne skal være av en ny type og kalles 3D-motor. Ifølge Infiniti gjør 3D magnetfelt-analyse motoren mer effektiv, spesielt når det kommer til produksjon av dreiemoment.


600 hester

Elektromotoren er plassert mellom V6-maskinen og girkassen og kraftforsyningen kommer fra en litium-ion Mens bensinmotoren alene yter 450 hestekrefter, skal den totale effektproduksjonen være på opptil 600 hestekrefter. En kløtsj på hver side gjør det mulig å frakoble bensinmotoren for å kjøre avgassfritt, for eksempel i bymiljøet.

Louis-Vuitton-interiør

Interiøret er luksuriøst men relativt "sportslig" nøkternt og et resultat av samarbeid med Louis-Vuitton som også har levert et skreddersydd bagasjesett til bilen.

Fremtid

Som navnet indikerer dreier det seg om en konseptbil, en slags oppdagelsesreise inn i Infinitis fremtid. Hybridløsningen, eller en svært lignende en, skal imidlertid dukke opp på Infinitis - og muligens Nissans - fremtidige modeller.

Artikkelen fortsetter under annonsen