Kia Venga - kommer snart
Kia Venga - kommer snartVis mer

Overlegen nybilgaranti

Kia forbedrer sin garanti ytterligere og tilbyr nå den overlegent beste nybilgarantien i det norske markedet.

De koreanske bilmerkene Chevrolet (tidligere Daewoo), Hyundai og Kia har de siste årene brukt nybilgaranti-våpenet aktivt for å vinne nye kunder. Hyundai innledet garantiracet allerede i 2002 ved fjerne kjørelengdebegrensningen og ble dermed det første merket som tilbød sine kunder tre år garanti med fri kjørelengde. Det vanlige var - og er fortsatt - tre år/100.000 kilometer.

Så, i 2005, tok Chevrolet et stort sprang ved å tilby fem år nybilgaranti. Inntil da var det kun japanske Mitsubishi som hadde tatt sjansen på å tilby en så raus garanti her i landet (vær imidlertid oppmerksom på at Chevrolet i ettertid har gått tilbake til tre år garanti). I 2007 var det Kias tur til å virkelig slå på stortrommen, med en fem år nybilgaranti pluss to år drivlinjegaranti for to av sine modeller (cee'd og Sportage). Deretter, den 1. januar 2009, innførte Hyundai fem år nybilgaranti med fri kjørelengde.

Syv år full nybilgaranti

Kia cee'd Vis mer


Og nå er det altså klart at Kia fra og med den 1. januar i år har forbedret sin garanti ytterligere. Kia tilbyr nå syv år full nybilgaranti for samtlige modeller. Den norske Kia-importøren fører for tiden kun modellene Picanto og cee'd, men i løpet av de nærmeste månedene vil den store firehjulstrekkeren Sorento og fleksibilen Venga introduseres i det norske markedet. Ifølge importøren vil en femte modell, nye Sportage, lanseres her i landet kommende høst.

Den norske importøren har imidlertid valgt å ikke markedsføre modellene Carens, Carnival, Magentis, Opirus, Rio og Soul, som selges i andre europeiske markeder.

Den fullstendige nybilgarantilisten finner du her.

7 år/150.000 kilometer ...

Kia cee'd SW Vis mer


Mens Hyundai altså har valgt å gi sine kunder fem år garanti med fri kjørelengde, har søstermerket Kia valgt å kombinere sine syv år med en kjørelengdebegrensning på 150.000 kilometer. Denne begrensningen vil imidlertid for mange oppleves som uproblematisk, fordi eieren i snitt kan kjøre drøye 21.000 kilometer per år uten å miste garantien.

... eller 3 år/fri kjørelengde

Samtidig forsøker Kia å fri til de blant oss som virkelig kjører mye. Alternativt til den omtalte syvårsgarantien tilbys nemlig også tre år garanti med ubegrenset kjørelengde. Dette er også et godt tilbud, all den tid det store flertallet (29) blant merkene som føres i Norge har knyttet en 100.000-kilometersgrense til sin treårige garanti.

Følger bilen

Kia Picanto Foto: Kia Vis mer


Kia tilbyr altså Norges beste nybilgaranti, med hele 7 år/150.000 kilometer. I likhet med alle andre nybilgarantier, så følger Kia-garantien bilen, uavhengig av hvem som eier den. Det betyr at en Kia-eieren ikke bare er sikret mot store utgifter. I tillegg kan fremtidige Kia-eiere i teorien selge sin Kia etter fire år og kunne lokke neste eier med hele tre år nybilgaranti. Dette bør være et effektivt lokkemiddel og vil kunne føre til at Kia generelt vil få økt annenhåndsverdi i det norske markedet.

Hyundai, Mitsubishi og Renault

Kia Sorento - kommer snart Vis mer


På andreplass finner vi Hyundai med fem år/ubegrenset kjørelengde. Tredjeplassen deles av Mitsubishi og Renault, som begge tilbyr fem år/100.000 kilometer. Renault er med andre ord det eneste europeiske merket som tilbyr noe bedre enn gjennomsnittsgarantien (tre år/100.000 km).

BMW, Mini og Porsche

I den andre enden av skalaen finner vi BMW, Mini og Porsche, som avspiser sine nybilkunder med to år nybilgaranti. Full oversikt over samtlige merker finner du her.

Les også:

  • Nybilgaranti: Renault med fem år
  • Nybilgaranti: Hyundai med fem år
  • Nybilgaranti: Kia cee'd med fem+to år
  • Rustgaranti: Hva er det egentlig?
  • Lakkgaranti: Hva er det egentlig?
  • DinSide Motors juveler