Overdådig amerikansk

”Den siviliserte siden av eventyret” kaller Bayliner nyheten 3788 Motoryacht. Og med 37-foterens mange fasiliteter kan båten trygt kalles sivilisert. Det meste av det du har hjemme, finner du også her.

Overdådig amerikansk
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

- Bayliner 3788 Motoryacht viderefører arven som har gjort Bayliner til en av verdens mest populære båter, forteller den amerikanske produsenten. Hva denne arven består av, er imidlertid ikke like klart.

En dråpe av Europa

3788 Motoryacht er ifølge produsentene nemlig ingen typisk amerikansk båt:

- Fra utsiden gir Bayliner et europeisk inntrykk, med buet flybridge, salongvinduer, fordekk og akterplattform, heter det fra amerikanerne.

Inne i salongen finner vi imidlertid et trekk som er like amerikansk som selveste frihetsgudinnen: Teppet på dørken. Nå er riktignok ikke dette noen kardinalsynd, da en slik båt neppe blir brukt til fiske eller andre tilgrisende aktiviteter.

Glad kokk

Med føttene plantet på teppet kan du beskue en lys og rommelig salong. Her har Bayliner rigget opp både bysse og sofagruppe. Og forut på styrbord side kan du velge mellom spisekrok for seks personer eller en innvendig styreposisjon.

Grunnen til at amerikanerne har satset på en åpen løsning mellom bysse og salong er en smule omsorg for kokken. Med denne løsningene kan denne ringe lakei sosialiseres inn i det gode, maritime selskap.

Kokken kan også glede seg over utstyret i byssa. Bayliner har nemlig brukt dollar på både kjøleskap, fryser, mikrobølgeovn og to gassbluss.

Soveplass til fire

I baugen finner du kapteinlugaren. Der kan skipperen hvile seg i sin dobbeltseng eller ta seg en dukkert i badekaret. Bayliner har nemlig utstyrt badet med både dusj og kar.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Litt lenger akter, under spisekroken, finnes enda en tomannslugar. I likhet med kapteinlugaren er også denne utstyrt med klesskap, kommode og stuveplass.

Sol og flybridge

På vakre solskinnsdager er det imidlertid ingen grunn til å trekke inn under tak. Derfor har Bayliner konstruert en rommelig flybridge. Styreposisjonen er rikt utstyrt med detaljer som dybdemåler, kompass og VHF-radio. Babord finner du en L-sofa, stor nok til å fungere som solseng for en person.

Lillebroren til Norge

Siste fem båtnyheter
  1. Wally One er vist

Bayliner 3788 Motoryacht blir ikke importert for å ligge på lager i Norge, men kan bestilles gjennom importør. Lillebroren, 3488 Motoryacht, kan du derimot trolig se på båtmessen ”Sjøen for alle” i mars. Med forbehold om at den blir ferdig. Ifølge Nordisk Båtimport vil Bayliner 3488 koste rundt 2 millioner kroner, med 2 x 250 hestekrefters motorisering.