Over og ut for Galloper

Galloper Exceed er langt i fra den mest moderne bilen på markedet, men har likevel solgt relativt godt på lav pris og en svært god nybilgaranti.

Galloper har i likhet med Mitsubishi kunnet skilte med hele 5 år nybilgaranti, noe som nok har medvirket til at det i fjor ble solgt mer enn 550 Gallopere - fordelt på to modeller, Exceed og den mer påkostede Super Exceed.

Går som varebil klasse 2

Hittil i år er det solgt omlag 350 eksemplarer. 98 prosent av disse er solgt som varebiler, noe som gjenspeiler det faktum at 5-dørs-utgaven klarte seg gjennom de nye retningslinjene for varebiler som ble innført i april i år.

Full stans

Det holdt imidlertid ikke at Galloper selger relativt godt i Norge. I juni bestemte koreanske Hyundai, som produserer Galloper, å legge ned produksjonen. Og det var kanskje på tide. Galloper Exceed er nemlig basert på forrige generasjon Mitsubishi Pajero, som ble lansert i 1991.

Biler igjen

Over og ut for Galloper

Den norske Galloper-importøren sitter imidlertid med omkring hundre eksemplarer på lager og det kan derfor gå noen måneder før den siste Galloperen ruller ut fra en norsk nybilforretning. Galloper Exceed, som er utrustet med en relativt gammeldags 2,5-liters dieselmotor, koster 228.500 kroner som varebil klasse 2. Den noe mer påkostede Super Exceed koster 250.000 kroner.

Ukjent merke

Med tanke på de lave prisene, kombinert med den gode garantien, høres derfor Galloper ut som et interessant kjøp. På den annen side bør man ta i betraktning at merket er ukjent, med påfølgende fare for lav bruktpris. I tillegg kan det med tiden bli vanskelig å få tak i reservedeler på en bil som nå har gått ut av produksjon.

Uansett, før du bestemmer deg, bør du lese vår test av Galloper Exceed: "Når tiden står stille".