Klassisk Volkswagen T2 Camper i Lego

Over 400.000 klosser på verdens største VW-buss

Slik skapte de verdensrekord og en imponerende Lego-etterligning av Volkswagens campingbil.

FOLKEVOGNBUSS: Her kan du se videoen fra hvordan den legendariske verdensrekorden ble satt. Video: f.re.eVis merVis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Publisert

To personer. Seks uker. Mer enn 400.000 legoklosser. Og visstnok 100 liter med sterk kaffe. Det var det som måtte til for å bygge verdens største Lego-campingbil.

I februar satte entusiastene Rene Hoffmeister - en av verdens tolv offisielt sertifiserte Lego-modellbyggere - og Pascal Lenhard sammen en imponerende Volkswagen T2 Camper (1967-1971), i forbindelse med campingmessa «f.re.e» i Bayern, Tyskland.

<strong>MED ORIGINALEN:</strong> Lego-Folkevogna ser står seg godt sammen med den ekte versjonen også. Foto: f.re.e
MED ORIGINALEN: Lego-Folkevogna ser står seg godt sammen med den ekte versjonen også. Foto: f.re.e Vis mer

Liten først, stor

Det første Hoffmeister og Lenhard gjorde var å bygge en liten blåkopi, ved hjelp av 3D-programmer. Dermed visste de nøyaktig antallet Lego-klosser som måtte beregnes.

Og det er ikke bare karosseriet eller det vanlige bilinteriøret som er bygd av Lego her. Duoen har også bygd camping-tilbehør som stekeplater, vask og kjøleskap (med innhold av Lego). De har til og med slått til med å bygge det såkalte Westfalia-taket, som kan poppes opp, og skyvedør.

Noen unntak har imidlertid duoen tatt seg frihet til å gjøre. Blant annet er ikke hjulene laget av Lego - og det finnes det ingen motor i bilen.

Små problemer

De to modellbyggerne fikk imidlertid problemer mot slutten av prosessen. Ifølge dem selv jobbet de både dag, kveld og natt for å fullføre prosjektet. Dessuten manglet de hele 20.000 gjennomsiktige klosser til vinduene, som gjorde at det mot slutten ble meget spennende fram mot deadline.

Men, som dere ser, stod til slutt den vakre Lego-versjonen av Folkevogn-bussen ferdig: Fem meter lang og 1,9 meter bred.

Fakta om verdensrekorden

  • Kategori: «Største Lego-campingbil»
  • Tid: Under seks uker
  • Antall klosser: Over 400.000
  • Vekt: 700 kg
  • Mål (l/b/h): 5m/1,9m/3m

Flere bilder

Foto: f.re.e

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer