Outlander: Salgs-suksess gir lang leveringstid

Hvis du tegner Outlander-kontrakt i dag, må du være forberedt på fem måneders ventetid.

"Outlander - den nye sjefen blant folke-SUVene". Det skrev DinSide Motor da vi publiserte vår Outlander-test den 9. mars. Outlander-testen ble en av de mest leste testene i DinSide Motors historie, noe som sier mye om hvilken interesse som knytter seg til denne bilen.

Den voldsomme interessen har også materialisert seg i form av enorm pågang hos norske Mitsubishi-forhandlere, som i skrivende stund har tegnet mer enn 1.800 kontrakter. Og det til tross for at vi her snakker om en bil som hadde sin offisielle lansering så sent som den 15. februar i år.

Fem måneder

Outlander: Salgs-suksess gir lang leveringstid

Outlander: Salgs-suksess gir lang leveringstid

  1. Store Outlander-bilder


Det voldsomme salget har imidlertid en bakside - i form av svært lange leveringstider. Den norske Mitsubishi-importøren kan opplyse at kunder som tegner kontrakt i disse dager må regne med å vente til månedsskiftet august-september før bilen blir levert. Dermed snakker vi om en ventetid på hele fem måneder. Hvis du bestiller varebil-utgaven må du belage deg på enda lengre leveringstid, fordi varebil-utgavene bygges om etter at de har ankommet Norge. Importøren hevder imidlertid at varebil-spesifikasjon kun skal forlenge leveringstiden med omlag én uke.

Mange årsaker

Årsakene bak leveringsproblemene er flere. For det første er Outlander en helt ny bil på en ny produksjonslinje. For det andre skal bilen selges i en rekke land. For det tredje har bilen altså solgt svært godt her i landet. Sannsynligvis har Outlander solgt bedre enn importøren har forventet - og tatt høyde for i sine bestillinger. For det fjerde produseres bilen i Japan, noe som gir lang transporttid. Og for det femte har Mitsubishi valgt en fabrikk med begrenset produksjonskapasitet. Mitsubishi-importøren kan i hvert fall fortelle at Outlander-produksjonen etter hvert skal flyttes til en annen fabrikk med større kapasitet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norges mest solgte firehjulstrekker?

Outlander: Salgs-suksess gir lang leveringstid


Den norske Mitsubsihi-importøren har imidlertid ikke valgt å ta rev i seilene. I mai kommer skal varebil-utgaven få sin offisielle lansering og den norske importøren håper på mellom 3.500 og 4.000 Outlander-salg i inneværende år.

Med tanke på at Toyota RAV4 ble Norges mest solgte firehjulstrekker i 2006 med 3.070 eksemplarer, vil et Outlander-salg i nevnte størrelsesorden høyst sannsynlig sørge for at Outlander blir Norges mest solgte firehjulstrekker. Den norske importøren understreker imidlertid at målsettingen på mellom 3.500 og 4.000 biler forutsetter en bedring i leveransesituasjonen.

  • Store Outlander-bilder finner du her.
  • Relaterte artikler:

  • TEST: Mitsubishi Outlander
  • Her finner du mer Mitsubishi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder