Outlander knuser C-Crosser og 4007

Ikke bare er Outlander billigere og bedre garantert. I tillegg er den langt bedre utstyrt enn sine franske søsken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den internasjonale bilindustrien samarbeider stadig tettere. Gjenbruk av plattformer og motorer på tvers av bilmerker innen samme konsern har blitt normalen. De siste årene har det blitt stadig vanligere at også konkurrerende konserner samarbeider om utvikling av nye motorer. For eksempel har Ford og den franske PSA-gruppen (Citroën og Peugeot) samarbeidet om utvikling av nye dieselmotorer, i likhet med General Motors og Fiat-konsernet. Et av de mange artige resultatene av sistnevnte kompaniskap, er at vi i dag blant annet finner identiske dieselmotorer i Fiat og Cadillac.

Tvillinger og trillinger

image: Outlander knuser C-Crosser og 4007

Hva med deg?

Hvilken ville du ha valgt? (Avsluttet)
Mitsubishi Outlander(68%) 3649
Citroën C-Crosser(18%) 983
Peugeot 4007(13%) 711
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Enkelte bilprodusenter har imidlertid valgt å gå enda et steg i samarbeidets ånd - ved å gå sammen om utviklingen av hele bilmodeller. Et velkjent eksempel er PSA-Toyota-samarbeidet, som avstedkom søskemodellene Citroën C1, Peugeot 107 og Toyota Aygo. Et annet er Fiat-Suzuki-samarbeidet, som endte opp med Fiat Sedici og Suzuki SX4. Faste DinSide-lesere vil også ha fått med seg at Subaru G3X Justy og Suzuki Ignis SUV i praksis er samme bilmodell, i likhet med nye Opel Agila og Suzuki Splash.

Outlander, C-Crosser og 4007

Det kanskje mest interessante eksempelet, sett med norske øyne, er imidlertid samarbeidet mellom japanske Mitsubishi og franske PSA, som fødte trillingene Mitsubishi Outlander, Citroën C-Crosser og Peugeot 4007. Outlander ble introdusert her i landet allerede i vår og har allerede blitt en storselger. C-Crosser introduseres i inneværende måned og i september kommer konsernslektning 4007.

Tilgjengelig med samme motor

Helt identiske er de tre bilmodellene selvsagt ikke. Produsentene har blant annet forsøkt å gi de enkelte modellene en egen identitet ved hjelp av ulik utvendig design. En annen viktig forskjell ligger i motorutvalget. Mens Mitsubishi har valgt å tilby tre motoralternativer (noe vi omtalte på fredag), har de to franske fabrikkene valgt å utelukkende satse på ett motoralternativ. Denne kraftkilden, som også vil bli tilgjengelig i Outlander i desember, er en 2,2-liters dieselmotor som yter 156 hestekrefter og 380 newtonmeter.

Velg Outlander

Mitsubishi Outlander 2.2 Di-D Instyle+ koster 500.000 kroner. Den er dermed billigere enn konkurrentene, samtidig som den i tillegg er bedre garantert og bedre utstyrt. Samme bil med 2.0 Di-D-motor koster 435.000 kroner.
Mitsubishi Outlander 2.2 Di-D Instyle+ koster 500.000 kroner. Den er dermed billigere enn konkurrentene, samtidig som den i tillegg er bedre garantert og bedre utstyrt. Samme bil med 2.0 Di-D-motor koster 435.000 kroner. Vis mer
Citroën C-Crosser 2.2 HDi Exclusive koster 510.000 kroner og er alene om å tilby tilleggsvarmer(* Se "OPPDATERT").
Citroën C-Crosser 2.2 HDi Exclusive koster 510.000 kroner og er alene om å tilby tilleggsvarmer(* Se "OPPDATERT"). Vis mer
Peugeot 4007 2.2 HDi Premium Pack koster 512.000 kroner. Dermed er den både dyrest og svakest utstyrt.
Peugeot 4007 2.2 HDi Premium Pack koster 512.000 kroner. Dermed er den både dyrest og svakest utstyrt. Vis mer


Men selv om det er visse forskjeller i design og motorutvalg, snakker vi her om tre modeller som i bunn og grunn er samme bil. Dermed er det svært interessant å se nærmere på hvilken produsent som gir oss mest bil for pengene.

Vårt svar er - uten tvil - at du bør velge Mitsubishi Outlander. For det første tilbyr Mitsubishi hele fem år nybilgaranti, mens Citroën og Peugeot nøyer seg med tre år.

For det andre er Outlander det rimeligste alternativet. Mitsubishi nøyer seg nemlig med 500.000 kroner for Outlander 2.2 Di-D med syv seter og høyeste utstyrsnivå - Instyle +. Citroën forlanger 510.000 kroner for sin toppmodell, mens Peugeot krever 512.000.

Overlegent utstyrsnivå

I tillegg kommer det faktum at Outlander kan friste med et overlegent utstyrsnivå. Riktignok kan alle topputgavene skilte med godsaker som skinnseter, elektrisk regulerbart førersete, xenonlykter, MP3-kompatibel CD-skifter, fartsholder, skinntrukket ratt, elektrisk innfellbare sidespeil og 18-toms alufelger. Også elektronisk antiskrens (ESP), seks kollisjonsputer, elektronisk klimaanlegg og kjørecomputer er på plass i alle tre.

Outlander kan imidlertid også friste med harddiskbasert navigasjon på stor fargeskjerm som standardutstyr. Dette er utstyr som hos konkurrentene koster rundt 20.000 kroner. Outlander Intense+ leveres også med nøkkelfri adgang og start, regnsensor, ryggekamera, bluetooth handsfri og et avansert Rockford Fosgate stereoanlegg med ni høyttalere, subwoofer og 650 watt utgangseffekt.

Vi snakker her om utstyr til en verdi av rundt 40.000 kroner, noe som sammen med den lavere listeprisen og den gode nybilgarantien sørger for at Outlander uten tvil fremstår som det beste kjøpet.

Webasto hos Citroën

Citroën C-Crosser har imidlertid et ess i ermet - en Webasto tilleggsvarmer. Verken Outlander eller 4007 leveres med denne teknologien, som sørger for raskere kupévarme og raskere driftstemperatur, noe som i neste omgang gir redusert forbruk og utslipp på kalde vinterdager. En webasto tilleggsvarmer koster erfaringsmessig mellom 10.000 og 20.000 kroner. Dermed fremstår C-Crosser rent objektivt som et bedre kjøp enn konsernslektning 4007. (* Se "OPPDATERT")

I denne sammenheng må det imidlertid understrekes at Peugeot i det norske markedet generelt har en sterkere posisjon enn Citroën, noe som vanligvis reflekteres i annenhåndsverdien.

Nybilgaranti godt salgsargument

Mitsubishi Outlander 2.2 Di-D fremstår opplagt som et bedre kjøp enn sin franske trillinger.
Mitsubishi Outlander 2.2 Di-D fremstår opplagt som et bedre kjøp enn sin franske trillinger. Vis mer


Vi antar forøvrig at Mitsubishi Outlander vil holde seg minst like godt som 4007 når det kommer til annenhåndsverdi. Ikke minst hvis man planlegger å selge bilen før det har gått fem år og dermed kan tilby kjøper en bil som fortsatt står under full nybilgaranti.

65.000 kroner å spare

Vi må forøvrig ikke glemme at Outlander, i motsetning til de to franske variantene, også er tilgjengelig med en 2,0-liters dieselmotor (140 hk, 310 Nm). Syvseteren Outlander 2.0 Di-D Instyle+, som er like heftig utstyrt som 2.2 Di-D Instyle+, koster 435.000 kroner. Det betyr at den er 65.000 kroner rimeligere enn storebror, 75.000 kroner rimeligere enn C-Crosser 2.2 HDi Exclusive og 77.000 kroner rimeligere enn 4007 2.2 HDi Premium Pack.

Vi har nå kun fokusert på topputgavene fra de tre produsentene. Hva med de rimeligste utgavene? Les mer om innstegsmodellene her.

* OPPDATERT:

Vi har nå blitt informert av Citroën-importøren om at de tok feil da de hevdet at C-Crosser er utrustet med Webasto tilleggsvarmer. C-Crosser kan dermed ikke skilte med noe utstyr de to konkurrentene mangler.

Opptatt av utstyr? Vi gir deg detaljene her:

 • Topputgavene
 • Innstegsutgavene
 • Opptatt av hvordan bilene ser ut? Vi gir deg tre fotoalbumer:

 • Store Citroën C-Crosser-bilder finner du her.
 • Store Mitsubishi Outlander-bilder finner du her.
 • Store Peugeot 4007-bilder finner du her.
 • Relaterte artikler:

 • Storselger får nye motorer - vi har prisene
 • TEST: Mitsubishi Outlander 2.0 Di-D Instyle
 • LANSERING: Citroën C-Crosser
 • LANSERING: Peugeot 4007
 • Her finner du mer Citroën-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder
 • Her finner du mer Mitsubishi-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder
 • Her finner du mer Peugeot-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder