Outlander II: Sprekere diesel - og automat på vei

Det er nå bekreftet at Mitsubishi og PSA Peugeot Citroën utvider sitt samarbeide til å gjelde dieselmotorer, i første omgang den nyutviklede 2,2-liters HDI-motoren i 156 hesters-versjon. Motoren er et resultat av samarbeidet mellom PSA og Ford.

Outlander II: Sprekere diesel - og automat på vei

Outlander II: Sprekere diesel - og automat på vei

 1. Store bilder


Den nye folke-SUVen fra Mitsubishi, Outlander II, vil få den nye motoren i løpet av året. Fra starten er Outlander, som koster fra rett under 360.000 kroner, utstyrt med den spreke, men ikke av de mest kultiverte, toliters dieselmotoren på 140 hester, hentet fra Volkswagen.

Trillinger

Vi regner med å få se de to franske SUVene fra PSA Peugeot Citroën, basert på nye Outlander, på bilutstilliingen i Genève i mars. De skal etter planen komme i salg til sommeren. Citroëns versjon heter C-Crosser og Peugeots 4007. De tre bilene blir alle produsert ved Mitsubishis fabrikk i Japan og PSA kjøper i praksis bilene fra den japanske produsenten for å tilpasse dem hver sin merkeidentitet og kundegruppe. Det skal dreie seg om cirka 30.000 eksemplarer til Citroën og Peugeot per år.

Mono-turbo

Citroën C-Crosser
Citroën C-Crosser Vis mer


I motsetning til biturboversjonen på 170 hester som vi har prøvekjørt (se lenke under), dreier det seg her om en nedtunet versjon med én turbo og 156 hestekrefter. Den er utstyrt med PSAs egen partikkelfilter-teknologi som produsenten hevder er alene om å prestere samme rensingsgrad gjennom flere år mot anvendelse av tilsetningsstoffet Eolys og service etter 180.000 kilometer. Vi regner det som sannsynlig at denne motoren vil gjøre Outlander enda mer harmonisk å kjøre ved å gi en mer stillegående og myk gange, mer krefter totalt sett samt et bredere utnyttbart register. Det er også lovet et moderat forbruk - og dermed begrenset CO2-utslipp. Positivt med tanke på norske avgifter.

2,4 og automat

Outlander II: Sprekere diesel - og automat på vei


Mange ønsker automatgir i dette segmentet, selv om allerede 2,0-dieselmotoren koblet til en seks-trinns manuell girkasse er fleksibel nok til at man ikke trenger å skifte gir i ett kjør. Det eneste vi vet så langt er at den nye 2,2-literen muligvis vil kombineres med automatgir. Dette er imidlertid ennå ikke bekreftet. Men Outlander vil også etterhvert dukke opp med en 2,4-liters bensinmotor, en såkalt "World Engine", utviklet i fellesskap av Mitsubishi, Chrysler og Hyundai. Denne motoren, som yter 170 hestekrefter, vil uansett kobles til en automatgirkasse.

Kikker vi på det totale antall samarbeidsavtaler som ligger bak en enkelt modell - Mitsubishi Outlander II - finner vi intet mindre enn syv merker mer eller mindre indirekte involvert: Mitsubishi, Volkswagen, Citroën, Peugeot, Ford, Chrysler og Hyundai. (Finner du flere, så si gjerne fra!)

Offentliggjøringen av denne delen av samarbeidsavtalen mellom Mitsubishi og PSA Peugeot Citroën er helt fersk, så importørene har naturlig nok ikke alle detaljer på plass omkring lansering og priser i Norge. Følg med på DinSide - vi kommer med mer så snart det er tilgjengelig.

 • Store bilder av de tre SUVene finner du her.
 • Relaterte artikler:

 • Nye SUVer fra Peugeot og Citroën
 • Vår prøvekjøring av Mitsubishi Outlander II finner du her.
 • Her finner du prisene i forbindelse med lanseringen i Norge.
 • Vår prøvekjøring av den nye 2,2 HDI-motoren i Peugeot 407 (Versjon biturbo - 170 hk).
 • Her finner du mer Mitsubishi-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder