Outlander II blir varebil

Som en av de få bilene i folke-SUV-klassen er nye Mitsubishi Outlander stor nok til å kunne avgiftsgunstig registreres på grønne skilt.

Og premien for å nøye seg med to seter og få kupeen delt av en gittervegg er 80.000 kroner for den enkleste versjonen. Startprisen for varebilversjonen vil være 280.000 kroner, personbilutgaven begynner på 360.000 kroner.

Attraktiv

De to andre bilene som likner, og som er store nok for grønne skilter, er Suzuki XL7 og Hyundai Santa Fe. Suzukien er en gammel konstruksjon og har en litt slapp 2-liters dieselmotor med 109 hestekrefter, men prisen er omtrent som Outlander.

Outlander II blir varebil

Outlander II blir varebil

  1. Store bilder!
Outlander II blir varebil


Hyundaien kommer med en 2,2-liters dieselmotor som yter 155 hestekrefter, og kan i tillegg leveres med automatgir. Automatgir er usikkert i Outlander, men den kan få det i forbindelse med at den får en 2,2-liters dieselmotor fra Peugeot/Citroen mot slutten av året. Inntil da er det en 2-liter fra Volkswagen på 140 hestekrefter og med en sekstrinns manuell girkasse som skal gjøre jobben.

Og med den litt mindre motoren har Outlander en prisfordel, nærmere 30.000 kroner ekstra koster billigste versjon av Santa Fe.

Vinkelsliper

Det må endringer utover skilleveggen til for at Outlander kan godkjennes som varebil. Endringene skjer først og fremst i takkonstruksjonen, hvilket innebærer at det er en smal sak å lage personbil igjen av Outlander når bruksfradraget har krympet engangsavgiften. Setefestene vil for eksempel stå klare til å motta de lagrede setene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge importøren vil endringene bestå i at taket kappes over lasterommet og det blir montert ett nytt høyere tak. Dette taket skal ikke være høyere enn takskinnene, og igjen ifølge importøren - ikke forringe utseendet.

Mitsubishi Outlander vare skal være klar i løpet av mars.

Store bilder av Mitsubishi Outlander.

Relaterte artikler:

  • Mer om Outlander bensin og den store dieselmotoren.
  • Vår første prøvekjøring av Mitsubishi Outlander II finner du her.
  • Her finner du prisene på personbilutgaven i forbindelse med lanseringen i Norge.
  • Her finner du mer Mitsubishi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder