Dette vil Hyundai Kona Electric koste

Oppsiktsvekkende priser

Hyundai Kona blir overraskende billig. Se prisene her.

HYUNDAI KONA ELECTRIC: Elbil-versjonen av Hyundai Kona har endelig fått en pris. Foto: Hyundai
HYUNDAI KONA ELECTRIC: Elbil-versjonen av Hyundai Kona har endelig fått en pris. Foto: Hyundai Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag offentliggjorde Hyundai Norge i en pressemelding prisene på den ettertraktede elbilen Hyundai Kona. Der blir det avslørt at innstegsmodellen koster fra 325.900 kroner:

  • KONA electric 64 kWh Teknikk 325.900 kroner
  • KONA electric 64 kWh Teknikk med skinninteriør 335.900 kroner
  • KONA electric 64 kWh Teknikk med soltak og skinninteriør 345.900 kroner
  • Metallic lakk koster 4.900 kroner.

Prisene inkluderer veiledende frakt- og leveringsomkostninger på 10.900 kroner. Da blir den levert til Drammen, ifølge Hyundai Norge.

Har ventet lenge

Om lag 20.000 nordmenn har i lengre tid stått på venteliste på den ettertraktede elbilen. I mars måtte Hyundai Norge stenge lista for nye navn. De som har reservert seg får nå førsterett til å bestille bilen.

Det er ikke lenge siden at Hyundai Kona fikk designskryt da anerkjente Wards Auto skulle kåre de ti beste bilinteriørene. Hyundai har valgt å kun tilby Kona Electric med den største batteripakken og motoren i Norge.

Med rekordsterke 482 kilometer rekkevidde (WLTP – ikke NEDC, som er på vei ut), elmotor på 204 hk og et litium-ion-polymerbatteri på 64 kWh vil kundene få mye elbil for pengene. Den nærmeste konkurrenten til den lille elbil-SUV-en Hyundai Kona Electric er per i dag bare Opel Ampera-e.

Sistnevnte har imidlertid opplevd store problemer med levering og pris – og opplever fortsatt lave leveringstall. Prisen på Ampera-e økte fra 289.900 til 349.900 kroner i løpet av fjoråret.

– Attraktiv pris

Dermed vil Kona Electric bli billigere enn konkurrenten.

– Vi legger oss på et prisnivå som er ekstremt attraktivt, og som gjør at kundene får utrolig mye utstyr, avansert teknologi og fantastisk rekkevidde til en meget fornuftig pris, sier markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai Motor Norway i pressemeldingen.

Stenbo innrømmer imidlertid at kundene har måttet vente lenge på prisene.

– Vi må innrømme at venting på pris har vært litt utfordrende, men det gjør dagen i dag ekstra gledelig, sier han videre.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!