Oppsiktsvekkende billig

Skoda Octavia får et nytt motortilbud som gir lavere utslipp og dermed pris.

 Foto: Cato Steinsvåg
Foto: Cato SteinsvågVis mer

For snart et år siden kom Skoda Octavia i oppdatert og forbedret utgave, gjenkjennelig særlig på de nye lyktene med "vinge". Modellen har lenge vært populær i Norge hvor begrepet "mye bil for pengene" klinger svært godt. Vi har da også kunnet konstatere at det er nettopp det Skoda tilbyr.

123 gram CO2

Nå forbedres forholdet pris/ytelser ytterligere i og med at Octavia nå kommer med et nytt motoralternativ i kombinasjon med firehjulsdrift. Det dreier seg om 1.6 TDI, en dieselmotor med common rail-innsprøytning som yter 105 hestekrefter og et dreiemoment på 250 newtonmeter mellom 1.500 og 2.500 omdreininger. Den har hittil bare vært tilgjengelig med manuell girkasse. I kombinasjon med DSG-girkasse (dobbeltkløtsjgirkassen som i praksis fungerer som automat), har den et blandet forbruk på 0,47 liter per mil og dermed CO2-utslipp på høyst akseptable 123 gram per kilometer, hvilket hjelper prisen ned; startprisen for Octavia stasjonsvogn med diesel og automat er dermed 262.600 kroner.

Ytelsene er for øvrig helt greie for en familiebil. Toppfart er 189 km/t; 0-100 tar 12,1 sekunder.

Også rimeligere 4x4

Den avgiftsgunstigere motoren fører også til rimeligere kombinasjon av diesel og 4x4. Med firehjulsdrift er utslippet redusert til 141 gram per kilometer og startprisen på en Skoda Octavia 4x4 er nå 285.700 kroner.

Dette er faktisk oppsiktsvekkende billig i Norge i dag; ingen annen bilprodusent tilbyr en fullgod familiestasjonsvogn med dieselmotor og firehjulsdrift eller diesel med automat til en så lav pris.

Kampanjemodell

Den norske importøren tilbyr den nye motoren i en kampanjeversjon. Skoda Octavia Winter 105 Hk common rail 4X4 stasjonsvogn baserer seg på Elegance-versjonen av Octavia og har blant annet xenonlys med AFS, cruisekontroll og maxi dot kjørecomputer, skinnratt, lysassistent, oppvarmede spylerdyser, parkeringsvarmer med tidsstyring og avtagbart hengerfeste som standard. Denne versjonen koster fra 317.000 kroner.

De nye versjonene av Skoda Octavia er i salg nå.