Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

Oppjekket Honda Accord

Honda vil mest sannsynlig lansere en crossover i USA. Det vil bli en bil ala Subaru Outback og Audi Allroad.

Bilen på bildene har klare trekk fra den europeiske Accord-varianten. Det er nok den bilen som er donor for denne nye modellen. Ser vi på fronten har den tøffe europafronten forsvunnet til fordel for den amerikanske snuta. Bak er den mer eller mindre lik en europeisk stasjonsvogn.

Ellers ser man av bildene at bakkeklaringen er forholdsvis god og at den er betydelig høyere enn en vanlig Accord. Vi forventer også at den blir litt lengre.

I USA vil denne Accroden bli posisjonert mellom CR-V, som vi også kjenner her hjemme, og den helamerikanske Pilot. Pilot er en SUV på størrelse med BMW X5 og leveres med en 3,5-liters bensinmotor med 250 hestekrefter.

Den nye Accorden er forventet å få en firesylindret bensinmotor med 2,4 liters slagvolum, turbo og 240 hestekrefter. Denne motoren finnes fra før i modellen Acura RDX. Acura er luksusmerket til Honda.

Vi forventer at Honda også spanderer firehjulsdrift.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia


I forbindelse med at forkortelsen SUV har blitt såpass belastet, vil flere nå posisjonere sine "lettsuver" som CUV (Crossover Utility Vehicle). Her hjemme har vi lenge brukt crossover om biler som for eksempel Subaru Legacy Outback.

Med tanke på hvor lite bilen er kamuflert regner vi med at den er markedet om ikke lenge, men ikke i Europa.

Artikkelen fortsetter under annonsen