Oppgradert VW Touareg

Touareg er forbedret på en rekke punkter. Den får en ny motor og flere sikkerhets- og komfortsystemer.

Oppgradert VW Touareg

Oppgradert VW Touareg

  1. Store bilder
Oppgradert VW Touareg


Volkswagen vil om noen dager vise en facelift på sin Touareg på bilutstillingen i Paris. Av synlige ting er det fronten som er forandret, men en rekke tekniske forbedringer er også plass.

Volkswagen har jobbet med ABS-bremsene og utviklet et opplegg som skal gjøre at bilen skal stoppe fortere på løst underlag. De kaller det nye systemet for ABSplus, og det gjør at hjulet blokkerer mer i løst terreng og dermed graver opp en voll foran dekket som er med på å bremse farten.

Terreng og sikkerhet

Nytt på Touareg er også et cruisekontroll-system som fungerer helt ned til stillestående. Dette gjør at du kan velge avstand til bilen foran og kun sitte og styre. Stopper bilen foran stopper også din egen bil. Køkjøring blir dermed en lek. Nyeste Mercedes S-klasse har tilsvarende utstyr, og vi ble imponert.

Side Scan er det også noe som heter på nye Touareg. Dette systemet overvåker det som er rett til siden og bakover langs bilen, også kaldt blindsonen. Antagelig det samme som Volvo har som heter blind spot information system (BLIS).

Mer sport

Sportslighet er også noe som blir tatt mer alvorlig på Touareg. På dagens utgave kan det leveres en sportspakke på modeller med stålfjærer. Nå blir det samme tilgjengelig på modeller med luftfjæring. Luftfjæringen har i dag allerede en sportsinnstilling, men den nye fjæringen med nye stabilisatorer kan øke hardheten enda mer. Dette styres blant annet av rattstillingen og nytt fjæringsprogram.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Av mer komfortmessige detaljer skal Touareg bli tilgjengelig med at skikkelig fancy stereoanlegg. De er ikke først som de påstår selv, Volvo XC90 har det allerede, men Touareg har fått hjelp av danske Dynaudio med å lage skikkelg lyd.

Stort motorutvalg

Av motorer kommer Touareg med en ny 350 hesters V8 bensinmotor. I tillegg finnes en 280-hesters V6-motor og 450-hesters W12-motor. På dieselsiden er det som før med en femsylindret motor med 174 hestekrefter, en V6-motor med 225 hestekrefter og en V10-motor med 313 hestekrefter.

Bilen kommer i november.

Store bilder av Touareg finner du her.

Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder