Roomster får en tiltrengt oppgradering Foto: Skoda
Roomster får en tiltrengt oppgradering Foto: SkodaVis mer

Oppgradert plassvidunder

Skoda Roomster har slitt i motbakke. Nå får den nye drivlinjer.

Et kompakt ytre men mye plass til passasjerer og bagasje, det er hovedkarakteristikken til en egen klasse personbiler, som hadde en tendens til å minne om konverterte varebiler. Roomster med sitt egenartede konsept og design brakte i 2006 et friskt pust inn i kategorien.

Tregt salg

Den har imidlertid ikke maktet å bli noen salgssuksess tross de gedigne plassforholdene for passasjerer og bagasje (opp til 1,8 kubikkmeter med baksetene nedfelte), og den er desidert den av Skodas modeller som selger dårligst. Det kan virke som om modellen i forbrukernes øyne har falt mellom to stoler og den har ikke greid å overta den plassen Toyota Yaris Verso engang hadde i markedet.

Da er det et velkomment grep som foretas nå.

Mer moderne motorer

Roomster får nemlig nyte godt av Volkswagen-gruppens nyutviklede motorteknologi og blir dermed både mer energieffektiv, økonomisk og prismessig rimelig. Nykommeren 1.2 TSI med sine 86 hestekrefter koster fra 195.000 kroner og skal være greit utstyrt i utgangspunktet. Dette er en betydelig mer moderne og kultivert bensinmotor enn det som tidligere utstyrte Roomsters innstegsversjon, og da gjør det jo ikke noe at den attpå til blir billigere.

Dobbelkløtsj

Nytt er det også at Roomster nå blir tilgjengelig med DSG - VW-konsernets velkjente dobbeltkløtsj-automat. Den fås i forbindelse med den utmerkede 1.2 TSI-motoren på 105 hester (som vi har testet i nye Polo). Denne utmerkede drivlinjen burde gi Roomster fine ytelser og lavere støynivå. Slik utstyrt koster Roomster fra kr. 220.000.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Modernere diesel

Også på dieselsiden skjer det ting. For 210.000 kroner tilbyr Skoda Roomster 1.6 TDI med 90 hestekrefter. En 1.2 TDI-versjon på 75 hester vil bli tilgjengelig senere på året. Denne vil komme i Greenline-versjon med et CO2-utslipp på under 100 gram per kilometer.

Skoda Roomster med oppdaterte drivlinjer er klare for bestilling og kan leveres fra mai måned.