Oppgradert Kia Shuma

Ny front, ny hekk og nytt interiør er de synlige endringene på Kia Skuma II. Men også teknisk er den oppgradert.

Kia Shuma II har nemlig blitt større. I lengderetningen har den strukket seg 50 millimeter og i bredden har den vokst 10 millimeter. Det betyr at bilen strekker seg 4,53 meter i lengden og 1,72 meter i bredden.

I følge Kia skal dermed Shuma II være blant de rommeligste bilene i sin klasse.

Miljøvennlig

Sterkest blir den neppe, men den 1,6-liter store motoren har fått mer krefter sammenliknet med forgjengeren. Nå yter den 102 hester mens maksimalt dreiemoment et 148 Nm. Sammenliknet med andre 1,6-litere i klassen er det verken oppsiktsvekkende bra eller dårlig. På miljøsiden har Kia heller ikke mye å skamme seg over. Motoren oppfyller Euro 4 kravene til utslipp og har to katalysatorer for å redusere utslippene maksimalt.

Mer komfort

Oppgradert Kia Shuma

Bedre komfort skal dessuten være et fortrinn Shuma II har over Shuma – som den nå erstatter. Det er blant annet oppnådd ved hjelp av bedre støydemping, og et nytt klimaanlegg med automatisk resirkulering av luften. Til å stoppe ekvipasjen med har Kia utviklet nye bremser.

Velutstyrt

Kia har aldri vært kjent for å lage luksusbiler, men sannheten er at Shuma II i LS versjon er velutstyrt. Det er ikke mange biler som koster 199.900 kroner hvor skinnseter er standard. Bra er det også at klimaanlegg, elektriske vindusheisere foran og bak, elektriske justerbare og oppvarmede speil samt justerbar korsryggstøtte og sentrallås er standard. Like mye utstyr får du ikke på Shuma II RS, men den er rimelig. For 174.900 kroner får du en fullverdig familiebil.