Oppfrisket XK 8

XK 8 har allerede rukket å bli 6 år gammel. Jaguar mener tiden dermed er inne for en liten oppfriskning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Oppfrisket XK 8
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Oppgraderingen er ingen stor revolusjon, men inkluderer litt nytt utstyr, nye farger og litt ny teknologi. Støtfangere og luftinntak har blitt tøffere, og gassutladningslamper skinner gjennom tidsriktige klare lykteglass. XK 8 blir også å få med nye farger på seter og interiør. Setene leveres av Recaro. Nye felger blir det også i størrelse fra 17- til 20-tommer.

Nye motorer

Den utgående fireliteren kom i 1996, og versjonen med kompressor dukket opp to år etterpå. Nå er det to nye motorer med 4,2 liters slagvolum som skal gjøre tjeneste under det lange avrundete panseret. Basisutgaven vil få 300 hestekrefter, 420 newtonmeter og en akselerasjon fra 0-100 kilometer i timen på 6,4 sekunder.

Toppmodellen blir utstyrt med kompressor og yter 400 hestekrefter og 553 newtonmeter. Denne bruker kun 5,4 sekunder på å sparke deg fra 0-100 kilometer i timen. Kabrioletutgavene bruker to tideler ekstra på den samme øvelsen. Den kan blant annet komme av kabrioleten er litt tyngre enn kupeeutgaven.

6 trinns automat

Jaguar roter i de samme hyllene hos ZF som BMW. Det betyr at XK 8 fra og med neste år vil få sekstrinns automatiske girkasser. Vandringen på girspaken blir den samme som før med den legendariske J-gaten.

Elektronikk

image: Oppfrisket XK 8

Det er mange morsomme forkorteleser vi finner i spesifikasjonene til XK 8. DSC (elektronisk stabilitetsprogram) blir standard. ACC (adaptive cruise controll) holder selv avstanden til bilen foran. I motsetning til før sier bilen nå også i fra med en stemme at trafikken foran deg går saktere. ARTS (adaptive restraint technology system) bestemmer ut fra fart og sammenstøt om kollisjonsputen skal blåses opp helt eller bare halveis. CATS (computer active technology suspension) skal sørge for at krenging blir redusert til et minimum og at komforten på all slags underlag blir best mulig.

Relaterte artikler

  • Her finner du våre Jaguar-tester
  • Her finner du flere Jaguar-nyheter
  • Her finner du våre Jaguar spionartikler