Opel Vectra snobber oppover

Her er de første bildene av neste generasjon Opel Vectra. Skal vi tro Automedia snakker vi her om en mer avansert skapning med blant annet firehjulsdrift og ny V6-diesel.

Som spionbilder flest stammer disse fra Nord-Sverige hvor bilen gjennomgår grundig vintertesting cirka et år før bilen skal vises for første gang. Ut i fra bildene er det vanskelig å si noe om den konkrete designen, men proporsjonene avslører at det dreier seg om en sedan med relativt kupélignende former og en ganske flat taklinje. Opel selv har nettopp gitt oss et hint om hvordan neste Vectra kan komme til å se ut med konseptbilen GTC Concept, og det hintet antyder i alle fall spenstige kupélinjer. Detaljer som grill og lykter kan også ha betydelige likhetstrekk med den kommende mellomklasseren fra Opel. Dette støttes opp av Automedia som mener at Vectra vil få en ganske aggressiv front i stil med Opel Astra og til en viss grad SUVen Antara.

Firehjulsdrift

Opel Vectra snobber oppover

Opel Vectra snobber oppover

  1. Store bilder


Neste generasjon Opel Vectra vil bygge på en plattform kalt Epsilon 2, etterfølgeren til dagens Epsilon-plattform som blant andre Saab 9-3 i tillegg til Vectra bygger på. Epsilon 2 vil bli noe større, men dagens Vectra er allerede en svært rommelig bil, ikke minst i stasjonsvognutgave. Mer interessant er det kanskje at den nye plattformen muliggjør firehjulsdrift, noe ingen Opel har i dag med unntak av Antara som jo deler plattform med Korea-amerikaneren Chevrolet Captiva. At den nye plattformen tillater firehjulsdrift, betyr også at biler som Saab 9-3 og også 9-5 vil kunne få drift på alle hjulene, noe Saab har lengtet etter i årevis.

Større motorer

Opel Vectra snobber oppover


Firehjulsdrift vil helt klart kunne løfte Vectra et hakk i anseelse, ikke minst fordi det muliggjør sterkere motorer. Dette vil Opel naturligvis utnytte, og en kraftig V6-disel på rundt 200 hester vil bli tilbudt, i likhet med en videreutviklet 2,8-liters bensindrevet og turboladet V6’er. I dagens Vectra OPC yter sistnevnte 280 hester og 355 newtonmeter, men i GTC Concept gir den 300 hestekrefter og 400 newtonmeter.

Traffic Assist

GTC Concept
GTC Concept Vis mer


En annen nyvinning i Opel-sammenheng er Traffic Assist, et system som ved hjelp av laser og videokameraer registrerer veioppmerking, trafikk og eventuelle hindringer. Systemet minner om det vi finner i dyrere luksusbiler som Mercedes-Benz S-klasse, men virker å ha tatt enda et steg videre. Det blir spennende å se hvordan dette virker når all informasjon slippes.

Kommende Opel Vectra blir trolig presentert på neste års Genève-utstilling.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Opel-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder