Opel Speedster-etterfølger: Vi vil også ha!

Opel Speedster var en veldig spesiell liten bombe av en toseter, og noen direkte etterfølger vil ikke denne bilen være. Ikke desto mindre tror vi Solstice, som denne roadsteren heter i USA, med Pontiac-merket på panseret, har potensial for suksess også her på det gamle kontinentet.

Opel Speedster-etterfølger: Vi vil også ha!

Opel Speedster-etterfølger: Vi vil også ha!

  1. Store bilder
Opel Speedster-etterfølger: Vi vil også ha!
Opel Speedster-etterfølger: Vi vil også ha!


I ganske lang tid - faktisk i over tre og et halvt år - har presse og publikum blitt matet med bilder og fremvisninger av et konsept utviklet av General Motors på en ny plattform kalt Kappa (ingen forbindelse til Lancias storbil av samme navn). I første omgang er det Pontiac som presenterer en produksjonsmodell basert på plattformen. Den får samme navn som konseptet: Solstice (som betyr solverv).

En ren roadster

Konseptet er av ekte, god gammel sportsbil-inspirasjon. Plattformen er basert på bakhjulsdrift, og vektfordelingen er svært nær 50/50. Solstice er en to-seter og skal være helt og fullt viet kjøreglede. Bilen har kompakte dimensjoner: 3,99 meter lang, 1,81 bred og 1,27 meter lav. Bagasjerommet er svært begrenset: 108 liter. Roadster-karrosseriet er utviklet etter en ideal-design - delvis takket være den nyeste teknologi for produksjon av strukturkomponenter (Det dreier seg om såkalt Hydroform-teknologi, som innebærer at væske under høyt trykk er nøkkelbestanddelen av verktøyet. Eksempelvis reduseres antallet skjøter).

Opel Speedster-etterfølger: Vi vil også ha!


2,4-liters Ecotec-motor

Motordataene er ikke noe voldsomt imponerende i utgangspunktet, men hvis man sammenligner med Mazda MX5 (Miata i USA) som befinner seg i samme kategori, står den seg bra. Den fire-sylindrede motoren på 2.384 kubikkcentimeter yter 177 hestekrefter ved det forholdsvis høye turtallet 6.600 omdreininger per minutt, og har et dreiemoment på 225 newtonmeter. Maksimalt turtall er 7.000 omdreininger. Effektbonusen i forhold til konkurrenten fra Mazda trengs nok, for Solstice er en del tyngre - 1.300 kilo. I første omgang får bilen en Aisin femtrinns kortsteget girkasse. En femtrinns automat vil bli tilgjengelig i løpet av 2006.

En spesialserie som besto av de 1.000 første Solstice som ble produsert som nummererte eksemplarer ble budt ut til kunder den15. april i år. De tusen bilene ble solgt på 41 minutter...

Alle som ønsker et større mangfold i markedet for biler som har som første oppgave å gi kjøreglede kan bare håpe at vi etterhvert får se denne bilen eller en nær slektning hos oss om ikke så alt for lenge. I mellomtiden er det bare å nyte de store bildene i vårt fotoalbum.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Opel-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder