Opel Omega 2.0 1997: Tongangstrøbbel

Bilmerke: Opel
Modell: Omega stasjonsvogn
Motor: 2.0 manuell
Årsmodell: 1997
Kilometerstand: 70.000

Problem: Tomgangstrøbbel.
Hei! Jeg har overtatt en Opel Omega som har gått veldig lite og stått stille tilhørende mye. Når den nå har blitt tatt i bruk igjen så har det vært nødvendig å bytte en del deler. Blant det som måtte byttes var kamføler og veivakselføler for at bilen skulle gå normalt(ikke stoppe). I det siste så opplever jeg at bilen ikke klarer å stabilisere seg på tomgang og ligger da på ca 1600 omdreininger. Deretter prøver bilen å senke turtallet til rundt 1200, men gir opp og hopper tilbake til ca 1600. Dette kan den gjøre mange ganger, til den til slutt "gir" opp og legger seg på 1600-1700. Dette er mildt sagt irriterende, men bilen stopper i hvert fall ikke. Alt annet med bilen er tilsynelatende i orden, men synes det er rart at jeg kan oppleve så mange forskjellig tomgangsturtall på denne bilen.
Det varierer jo fra 600 til 1.700. Er det noe mer elektronikk jeg trenger å skifte for å få normal tomgang.

Vil sette stor pris på svar, og det er også billigere enn å prøve å feile på verkstedet noe som jeg har inntrykk av at de driver med.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Svar: Ditt problem er utvilsomt tomgangstilleren som sikkert er treg og full av "graps". Dette sammen med et skittent spjeldhus vil ødelegge mye for tomgangen. Du skal få en bilmekaniker til å demontere dette spjeldhuset og få renset dette skikkelig og tomgangstilleren med en egnet rensespray. I tillegg til dette så er nok tilkoblingen på manifolden for vakumslangen til toppdekselet tett. Er problemet det samme så må du kanskje vurdere å bytte tomgangstilleren.