Opel med ny sedan

Om noen få dager skal Opel Astra presenteres for publikum i det klassiske formatet firedørs sedan med stort, adskilt bagasjerom.

Opel med ny sedan

Opel med ny sedan

  1. Store bilder


Introduksjonen finner sted i anledning bilmessen i Istanbul hvor det er ventet at bilen blir et av de store trekkplastrene. Årsaken til at nettopp Tyrkia er valgt er at det er et av de viktigste markedene for kompakte sedaner. Bilen kommer i salg i løpet av neste år med et utvalg av diesel- og bensinmotorer med ytelser mellom 90 og 140 hestekrefter.

Stor som Audi A4

Den nye Astra sedan er 462 centimeter lang, 175 centimeter bred og 146 centimeter høy. Bilen er dermed fire centimeter lengre enn eksempelvis en Audi A4 - og har seks centimeter lengre akselavstand. Bagasjerommets volum oppgis av produsenten til 500 liter. Det er 120 liter mer enn tallet som oppgis for Astra femdørs kombikupé. Nettopp bagasjerommet er forøvrig her på DinSide blitt bedømt som en av kombikupéens (få) svake sider.

Klassisk

Opel med ny sedan


Den nye Astra-versjonen viderefører tradisjonen; begge de to foregående Astra-generasjonene kom med en sedanversjon, og Kadett før dem likeså. Det blir dermed Astra modellens femte karrosserivariant etter femdørs kombikupé, GTC eller tredørs kombi, stasjonsvogn og Twin Top kabriokupé. Siste generasjon Astra, som ble lansert i mars 2004, er forøvrig en suksessrik modell - i vår passerte den én million solgte eksemplarer. Her i landet er ikke firedørssedaner særlig populære i kompaktsegmentet - av totalt salg av VW Golf og Jetta utgjør for eksempel ikke Jetta (sedan)-salget mer enn ti prosent, og den er av dem som har mest suksess.

Populært i øst

Opel med ny sedan


Som nevnt presenteres bilen på bilutstillingen i Istanbul, Tyrkia. Den skal produseres ved Opels fabrikk i Gliwitce i Polen. Hovedårsaken er at det er markedene i Sentral- og Øst-Europa som blir de viktigste for bilen. I Tyrkia velger hele 67 prosent av kundene i kompaktsegmentet firedørs sedaner og i Russland er tallet 65 prosent. Tilsvarende tall i Vest-Europa er bare fem prosent.

Den norske Opel-importøren kan foreløpig ikke svare på om det blir aktuelt å selge nye Astra sedan i Norge.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Opel-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder