Opel med ny GT

Produksjonen av Opel Speedster er lagt ned, men nå kommer enda en roadster fra Opel: GT! Med bakhjulsdrift, lav vekt og turbomotor på 264 hestekrefter, bør dette bli en særdeles morsom bil.

Opel Speedster, og da spesielt i turboutgave, gjorde et sterkt inntrykk på oss da vi testet den for fire år siden. Speedster var en rå, upolert og særdeles fokusert sportsbil.

GT er ment å være litt mer komfortinnrettet uten at alt for mye av kjøregleden skal gå tapt. Drivlinjen ligner imidlertid en hel del på Speedster Turbo, men har en ny 2,0-liters direkteinnsprøytet rekkefirer. Ved hjelp av en twin scroll-turbo yter motoren 264 hestekrefter og presterer et maksimalt dreiemoment på 353 newtonmeter.

5,7 sekunder

Opel med ny GT

Opel med ny GT

  1. Store bilder


Vekten ligger på like over 1.300 kilo, og bruker man den femtrinns manuelle girkassen riktig, skal det være mulig å avvikle 0-100 km/t på 5,7 sekunder. Maksimal hastighet er 229 km/t. Den forholdsvis lave toppfarten må trolig tilskrives en lav og sportslig utveksling. I disse C02-tider kan det også være greit å vite at GT slipper ut 218 gram per kilometer ved blandet kjøring. Tilsvarende forbruk er 0,92 liter per mil.

Historisk sus

Karosseriet har store likhetstrekk med forgjengeren Speedster, men preges kanskje enda mer av søstermodellene Pontiac Solstice og Saturn Sky. Navnet gir historiske assosiasjoner og arven fra Opel GT fra slutten av sekstitallet kan være tung å bære. Når man ser på de tekniske løsningene, er det likevel ingen tvil om at Opel har satset seriøst med GT.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sportsbildesign

Opel med ny GT


Også designen lukter sportsbil. Blant hovedingrediensene finner vi korte overheng både foran og bak, store luftinntak i fronten, frekk hekkdesign med firkantede, krommede enderør, hodestøtter etterfulgt av forhøyninger i karosseriet à-la løpsbilen Porsche 550 Spyder tilbake på 50-tallet. 18-tommers aluminiumsfelger bidrar til det potente inntrykket. Noe moderne sammenleggbart metalltak er det ikke snakk om. Her må man nøye seg med det tradisjonelle stofftaket.

Opel GT vil komme i salg her i landet til høsten.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Opel-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder