Foto: Opel
Foto: OpelVis mer

Opel med ny familieracer

Opel skal avduke Insignia OPC i Barcelona.

Insignia har etterfulgt Vectra, og her er Insignia OPC som etterfølger til Vectra OPC. Dette skjer nesten fire år etter at Opel Performance Center plasserte sitt emblem på en mellomklasse-Opel for første gang.

+70 hk

Mens forgjengeren var utstyrt med en 2.8-V6 på 255 hestekrefter kan Insignia skilte med hele 325 hestekrefter, også de hentet ut av en bensindrevet V6-motor med 2,8 liter slagvolum og turbo.

4x4 og eLSD

I motsetning til Vectra OPC er Insignia OPC forsynt med firehjulsdrift. Den har også elektronisk differensialbrems på bakakselen (eLSD), dette er den samme løsningen vi tidligere har presentert i forbindelse med test av Saab 9-3 Turbo X. (Denne testen kan du lese her).

Seks sekunder

Når det gjelder ytelser kan Opel love en 0-100-tid på seks sekunder, noe kombinasjonen 325 hestekrefter/400 newtonmeter hjelper til med å oppnå. Topphastigheten går noe tilbake, for mens Vectra OPCs maksfart var oppgitt til politisk ukorrekte 260 km/t er denne tilbake på det nivået de store tyske bilprodusentene har vært enige om i mange år, nemlig 250 km/t - elektronisk begrenset.

Her er Opels videovisning av Insignia OPC:


Adaptivt understell

I forhold til den vanlige Insignia AWD Sport-versjonen er OPC senket med én centimeter. Den har også fått en spesifikk forstilling. FlexRide-understellet, som i hovedsak er et adaptivt hjuloppheng som tilpasser seg førerens kjørestil og preferanser, er selvsagt på plass som standard.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: Opel
Foto: Opel
Foto: Opel
Foto: Opel
Foto: Opel
Foto: Opel
Foto: Opel
Foto: Opel
Foto: Opel


Selvsagt er styling generelt, bremser og hjul, i tråd med bilens sportslige ambisjoner. Standard-hjul har dimensjonene 245/40-19 men man kan utstyre bilen med 255/35-20 mot tillegg i pris. Foran finner man Brembo-kalipere og 355mm ventilerte skiver.

Interiøret er OPC-stylet med ratt med flat bunn, spesiell girspak og Recaro sportsseter.

Nye Opel Insignia OPC skal vises på bilutstillingen i Barcelona 7. mai og vil komme i salg til høsten.