Astra er for tiden Opels mestselgende modell i Norge Foto: Cato Steinsvåg
Astra er for tiden Opels mestselgende modell i Norge Foto: Cato SteinsvågVis mer

Opel med livstidsgaranti

Opel innfører livstidsgaranti i Tyskland og Storbritannia. Foreløpig er det ingen planer om noe lignende i Norge.

Opel har som de fleste merker tre års garanti i Norge, med en øvre kjørelengdebegrensning på 100.000 kilometer. Men nå skal det altså prøves ut en radikalt forbedret variant i de to viktigste europeiske markedene for Opel. Det har produsenten for kort tid siden selv bekreftet.

160.000 kilometer

I følge leftlanenews.com gjelder garantien for alle biler solgt etter 1. august i år. Den største haken ved ordningen er at garantien kun er gyldig opptil 160.000 kilometer. Men altså uavhengig av alderen.

160.000 kilometer er likevel langt mer enn de fleste biler er garantert i dag. I Norge er det Kia som kommer nærmest denne ordningen med sine 7 år og 150.000 kilometer.

Årlig visitt

Det stilles riktignok en betingelse ved ordningen, og den er at man avlegger et årlig besøk på et autorisert Opel-verksted for en undersøkelse. Dette skal i følge leftlanenews.com være kostnadsfritt for kunden. I følge samme kilde skal garantien også være knyttet til første eier, men etter hvert mulig å kjøpe også for neste eier.

Norge avventer

Kanskje kunne en bedre garantiordning fått fart på Insignia-salget i Norge? Foto: Cato Steinsvåg
Kanskje kunne en bedre garantiordning fått fart på Insignia-salget i Norge? Foto: Cato Steinsvåg Vis mer


Opel i Sverige innførte for øvrig fem års garanti på sine modeller litt tidligere i år. I likhet med nå forelå det da imidlertid ingen konkrete planer fra den norske importøren om å følge etter. Samtidig var og er man ikke helt avvisende til tanken i fremtiden og dersom prosjektene i Tyskland og Storbritannia er vellykket (for Opel), er det ikke utenkelig at vi får se tilsvarende ordning i andre land etter hvert, deriblant Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kunne hjulpet

En ekstra gulrot for kunden kunne nok vært midt i blinken for Opel. De selger ikke all verdens med biler i Norge og ligger på en 10.-plass på merkestatistikken. Med biler som Astra, Meriva, Insignia og Corsa burde det være forbedringspotensial.

Flere merker har de senere årene også innført garantier som er klart bedre enn de vanlige 3 årene. Merkene som i dag skiller seg ut er Hyundai, Mitsubishi, Renault og nevnte Kia.

Les mer om de ulike garantiene her.