Opel konsept: Zafira Snowtrekker

Detroit: (DinSide Bil): DinSide har så vidt tidligere omtalt Opel Zafira Snowtrekker, men vi må kanskje allerede nå døpe om bilen. Dette kan være den nye Vectra…


Selv om Opel Zafira Snowtrekker ved første øyekast ligner mye på Zafira, er det flere ting som tyder på at Opel ikke har gjort som Renault da de lanserte terrengversjon av Megane Scenic: Snowtrekker er nemlig ikke bare høyere enn Zafira, den har også en kraftigere motor og den er lengre…

Og GM-kilder bekrefter det vi tidligere har antydet da vi skrev at vi synes bilen så produksjonsklar ut -- denne bilen ser dagens lys som produksjonsmodell neste år. Men da heter den kanskje Opel Vectra Snowtrekker -- eller noe lignende.

For Vectra er moden for modellendring til neste år, og yttermålene på Snowtrekker-konseptet lukter av mellomklasse SUV, ikke av Golf-klasse ditto.

Avansert motor

Men til norske avgifter passer nok Snowtrekker dessverre dårlig -- motoren er foreløpig en meget avansert 2,2-liter på 150 hk med lettmetallblokk og direkte innsprøytning av bensinen. Bensinen sprøytes direkte inn i forbrenningskammeret med variabelt trykk på mellom 50 og 120 bar.

Denne motoren kommer nå først i Opel Astra Coupe denne våren, og er den samme motoren som skal monteres i Speedster -- når og om den kommer.

Flere detaljer

-- Bilens firehjulsdrift er et standard system med viskosekobling på senterdifferensialen.

-- Skiprodusenten Rossignol benyttet lanseringen av Snowtrekker til å introdusere nye ski, en kort type slalåmski av carving-varianten (med meget sterkt innsving). Skiene har fått navnet T-Power, og Rossignol-logoen er integrert i designet på Snowtrekker.

-- Bilen har to langsgående glassruter i takets fulle lengde.

-- Skiholdere av aluminium med bredde nok til Snowboard er integrert i designet.

-- Bagasjerommet kan varmes opp, og det er egen koppholdere med varmetråder i midtkonsollen.

Tilbake til nyhetsoversikten fra Detroit