Opel Kadett 1,6i 1991: Stoppet etter nedbremsing

Bilmerke: Opel
Modell: Kadett
Motor: 1.6i bensinmotor
Årsmodell: 1991
Kilometerstand: 92.358

Problem: Stoppet etter nedbremsing.
Bilen stoppet nesten kontant etter en liten uoppmerksom nedbremsing i liten fart 5km i timen, med den følgen att jeg ikke klarte å starte bilen igjen, helt død! Det lyste en lampe på dashbordet som jeg ikke hadde sett lyse før, slo opp i brukerhåndboken for bilen og fant ut att lampen var varsel for bremseklosser, lavt bremsevæskenivå på side 15 i boken. Det er strøm på ledningen som går fram til måleren for bremsenivå. Jeg har nye bremsebånd bak og nye klosser foran, bremsevæskenivået var og er nesten på maks. Jeg hadde kjørt og bremset i større fart tidligere på dagen og da var alt ok.(Normal bremsing). Hva kan ha skjedd med bilen. Det er mye elektronikk og det er jeg ikke vandt med. Jeg har fagbrev for lette kjøretøy, men på den tiden var det ikke så mye elektronikk. Men mekanikken er jo heldigvis stort sett den samme.

Håper du får noe fornuft ut av dette og kan gi med noen gode råd om hvor jeg muligens kan begynne å søke etter feilen som har oppstått.

Svar: Denne lampa har ingenting med at motoren stoppet å gjøre. Denne lampa vil kun lyse dersom det er feil på bryteren, for lite bremsevæske eller feil i ledninger til denne. Denne bryteren bryter mot jord og strømmen du måler får du igjennom pæra i instrumentet. Jeg ville nok først sjekket om det kommer gnist ifra coil ved å kjinne med tennpluggledningen ca 12 millimeter i fra gods. Kommer det ikke gnist så ville jeg mistenkt fordeleren eller at spenning til coil er borte.