Opel Kadett 1.6 1992: Startproblemer

Bilmerke: Opel
Modell: Kadett
Motor: Tror det er1.6 bensinmotor
Årsmodell: Tror 1992
Kilometerstand: 50.000?

Problem: Startproblem
Problemet med bilen min er at den av og til ikke vil starte (bombe). Når jeg vrir om nøkkelen, så går starteren rundt, men den tenner rett og slett ikke. En liten dytt eller antydninger til en bakke er nok til å få motoren i gang. Det er aldri noe problem å starte den umiddelbart etter at den er stoppet, men ellers så vil den ikke starte sånn omtrent halvparten av gangene, om den har stått i 5 minutter eller flere timer spiller ingen rolle.

Merkeverkstedet har sett på bilen og byttet ut det som kan byttes ut, uten at det har hjulpet. Har du en teori på hvorfor jeg sliter sånn med bilen min?

Svar: Vanskelig å finne feil når det bare er av og til og det å skifte ut deler blir fort en dyr måte å feilsøke på både for deg og verkstedet! Viktig å vite om det er mangel på gnist eller mangel på bensin! Dette kan du finne ut ved å ta av coilledningen som går inn på fordelerlokket og holde dette ca 14 millimeter ifra gods og kinne! Du bør holde ledningen med en egnet tang eller annet så du ikke får gnisten i hendene, som kan være veldig ubehagelig! Er det fin blå gnist så sjekker du om det er lyd fra bensinpumpa og helst om det kommer nok bensin frem til dysa/er! Pumpa kan være slitt eller bensinpumpereleet kan være dårlig. Denne motortypen med bare en dyse har en fordeler som etter en stund blir litt slakk i de innvendige delene og ikke fungerer som den skal og da er det ikke mye som skal til for at styreenheten ikke får rette signaler fra denne, og gnisten uteblir! Andre ting er tenningsmodulen i fordeleren eller selve motorstyreenheten!