Opel i bølgedalen: Hva nå?

GENÈVE (DinSide Motor): Opel i Norge var lenge en toppselger på nivå med VW og Ford. Kan det skje igjen? Vi har spurt den nye sjefen.

<b>GODT ALTERNATIV:</b> Opel-direktør Bernt G. Jessen mener elbilen deres vil bli et fullgodt alternativ til biler med tradisjonell forbrenningsmotor. Foto: PER ERVLAND
GODT ALTERNATIV: Opel-direktør Bernt G. Jessen mener elbilen deres vil bli et fullgodt alternativ til biler med tradisjonell forbrenningsmotor. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Januartallene vekket håp, men i februar var det nedtur igjen. Opel er i en bølgedal - mildt sagt. Noen har begynt å sammenligne situasjonen med den Renault var i - før det riktignok for dem ble enda verre.

Opel hadde eksempelvis en markedsandel på 10,6 prosent i 1999, mens den i 2012 var helt nede på 2,6 prosent! (Renault i løpet av samme periode har gått fra 3,2 prosent til 0,5).

Dette til tross for attraktive produkter. Problemet for selskapet er at bilene rett og slett ikke selger.

TEST: Opels nye folke-SUV, Mokka

Mannen som har tatt på seg den utfordrende oppgaven å snu Opel-skuta i Norge heter Bernt G. Jessen, og han lot seg ikke be to ganger da DinSide stilte spørsmålet: Hva er planene nå og fremover? Hele intervjuet kan du se i videoen, men her er noen stikkord, også for deg som ikke kan sjekke de levende bildene:

Billige bruktbiler

– Kjøper du brukt Opel i dag, får du ekstremt mye for pengene, mener Jessen, og hevder merkets biler er skikkelig gode bruktbilkjøp i dag. Utfordringen for Opel er å få disse prisene og den opplevde verdien opp, for at kjøpere av Opel også skal få nok igjen når de selger bilen brukt.

Jessen innrømmer at det blir en tøff jobb å bygge Opel opp igjen i Norge. Han er imidlertid positiv, og sier at også forhandlerne er ekstremt positive.

Modellene de tror på

Han håper blant annet å få gjort mye mer med plug-in hybrider som signalmodellen Ampera, noe som er viktig også for at Norge skal nå utslippsmålene i 2020, ifølge Jessen.

Ser du videoen, kan du også få mer om hvilke andre modeller Opelsjefen har tro på, og hvorfor han mener den lille nykommeren Adam, som kommer på markedet i Norge denne uken, kommer til å bli valgt av mange bilkjøpere i Norge.

TEST: Attraktiv ny Opel Zafira Tourer


TEST: To av Norges smarteste folke-biler - Opel Meriva i duell mot Ford B-Max

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!