<b>GODT ALTERNATIV:</b> Opel-direktør Bernt G. Jessen mener elbilen deres vil bli et fullgodt alternativ til biler med tradisjonell forbrenningsmotor. Foto: PER ERVLAND
GODT ALTERNATIV: Opel-direktør Bernt G. Jessen mener elbilen deres vil bli et fullgodt alternativ til biler med tradisjonell forbrenningsmotor. Foto: PER ERVLANDVis mer

Opel i bølgedalen: Hva nå?

GENÈVE (DinSide Motor): Opel i Norge var lenge en toppselger på nivå med VW og Ford. Kan det skje igjen? Vi har spurt den nye sjefen.

Januartallene vekket håp, men i februar var det nedtur igjen. Opel er i en bølgedal - mildt sagt. Noen har begynt å sammenligne situasjonen med den Renault var i - før det riktignok for dem ble enda verre.

Opel hadde eksempelvis en markedsandel på 10,6 prosent i 1999, mens den i 2012 var helt nede på 2,6 prosent! (Renault i løpet av samme periode har gått fra 3,2 prosent til 0,5).

Dette til tross for attraktive produkter. Problemet for selskapet er at bilene rett og slett ikke selger.

TEST: Opels nye folke-SUV, Mokka

Mannen som har tatt på seg den utfordrende oppgaven å snu Opel-skuta i Norge heter Bernt G. Jessen, og han lot seg ikke be to ganger da DinSide stilte spørsmålet: Hva er planene nå og fremover? Hele intervjuet kan du se i videoen, men her er noen stikkord, også for deg som ikke kan sjekke de levende bildene:

Billige bruktbiler

– Kjøper du brukt Opel i dag, får du ekstremt mye for pengene, mener Jessen, og hevder merkets biler er skikkelig gode bruktbilkjøp i dag. Utfordringen for Opel er å få disse prisene og den opplevde verdien opp, for at kjøpere av Opel også skal få nok igjen når de selger bilen brukt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jessen innrømmer at det blir en tøff jobb å bygge Opel opp igjen i Norge. Han er imidlertid positiv, og sier at også forhandlerne er ekstremt positive.

Modellene de tror på

Han håper blant annet å få gjort mye mer med plug-in hybrider som signalmodellen Ampera, noe som er viktig også for at Norge skal nå utslippsmålene i 2020, ifølge Jessen.

Ser du videoen, kan du også få mer om hvilke andre modeller Opelsjefen har tro på, og hvorfor han mener den lille nykommeren Adam, som kommer på markedet i Norge denne uken, kommer til å bli valgt av mange bilkjøpere i Norge.

TEST: Attraktiv ny Opel Zafira Tourer


TEST: To av Norges smarteste folke-biler - Opel Meriva i duell mot Ford B-Max