Opel GTC Concept - en ny retning for Opel.

Opel viser ny coupé i Genéve med fleksibel seteløsning og firehjuldrift. Tekst: Martin Berntsen

Opel GTC Concept blir vist fram i Genéve. De sier at bilen vil føre Opeldesignet i en ny retning. Designet er nytt både innvendig og utvendig. Etter bildene å dømme virker dette veldig spennende. Et av de nye designtrekkene man først legger merke til er lyktene. Lyktene følger bilens linjer bakover og strekkes nedover ved siden av grillen. Flex4 som det kalles fra Opels side virker også veldig spennende. Ved et tastetrykk kan bilen forvandles fra en 4- til 2-seter.

Flex4 går altså ut på at seteryggene på begge bakseter kan skyves inntil forsetene med fjernbetjening og bagasjeromsdekket trekkes automatisk over seteflatene i gulvet. Da forvandles bilen til enten en romslig to- eller treseter med flatt gulv, og opptil 1.200 liter med bagasjeplass åpenbarer seg. Dermed trenger man ikke å fjerne setene fra bilen slik som ofte er vanlig. Dette kan være et godt salgsargument mot andre konkurrerende produsenter og coupé-modeller som for eksempel Peugeot 407.

Opel GTC Concept - en ny retning for Opel.

Opel GTC Concept - en ny retning for Opel.

  1. Store bilder


Designet virker også veldig spennende, men det er ennå ikke sikkert om framtidige Opel-modeller vil følge helt de samme designtrekkene. Vi mener i hvert fall at dette er et skritt i riktig retning for Opel.

Opel mener også at de har klart å gjøre bilen større for de som sitter i bilen. De sier at ved å ha lav seteposisjon og vertikalt hoftepunkt, sitter personene i førersetet perfekt. Ved å plassere instrumentpanelet lavt mener Opel at også sikten vil være meget god.

Artikkelen fortsetter under annonsen

To andre ting som også er interessant er den relativt kraftige motoren og firehjulsdriften. Motoren er en 2,8 liters V6 med turbo og variable ventiltider. Driften skjer via en manuell sekstrinns girkasse. Den yter 300 hestekrefter og maks dreiemoment er 400 newtonmeter, tilgjengelig fra 1.850 til 4.500 omdreininger i minuttet. Akslerasjon fra 0 til 100 kilometer i timen er beregnet til å ta cirka seks sekunder, mens toppfarten er beregnet til 250 kilometer i timen.

Store bilder finner du her.