Foto: Opel
Foto: OpelVis mer

Opel Corsa oppdateres

Dagens Opel Corsa har vært på markedet i over fire år. På tide med en gjennomgående fornyelse.

Opel Corsa har vært blant de viktigste bilene i B-segmentet (småbilene) siden den første gang dukket opp på markedet i 1982. Den utgjør over en fjerdedel av det totale Opel-salget. Det er nå fjerde generasjon, som vi prøvekjørte første gang høsten 2006, som gjennomgår en omfattende oppdatering. Dette er for øvrig en prosess i to stadier; i februar i år var Corsa gjenstand for forbedringer på områdene chassis, styring og enkelte motoriseringer.

Varme i rattet og sykkelstativ

Corsa fortsetter å tilby to spesielle elementer mange kunder setter pris på: FlexFix integrert sykkelstativ og varme i rattet - noe som er uvanlig i dette segmentet, men veldig behagelig på kalde vinterdager.

Trynefaktor

Stadium nummer to, som altså gjennomføres nå, er mer gjennomgripene og innebærer en relativt diskré ansiktsløftning (facelift). Det er hovedsaklig fronten som har fått gjennomgå og selv om man fortsatt vil gjenkjenne denne bilen som en Corsa, har den fått et litt mer dynamisk uttrykk, med lykter som nå har en fasong mer på linje med andre Opel-produkter som Insignia, nye Astra og Meriva. Dessuten er nedre del av grillen blitt videre, ribbene er erstattet av nettingmønster og en større logo er plassert i en litt mer prangende kromlist tvers over den øvre delen av grillen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opel Corsa 2011 Foto: Opel
Opel Corsa 2011 Foto: Opel
Opel Corsa 2011 Foto: Opel
Opel Corsa 2011 Foto: Opel
Foto: Opel
Foto: Opel
Foto: Opel
Opel Corsa 2011 Foto: Opel
Opel Corsa 2011 Foto: Opel
Opel Corsa 2011 Foto: Opel
Opel Corsa 2011 Foto: Opel
Foto: Opel


Mer økonomisk

Når det gjelder motorer er det fortsatt en bred palett å velge i, med effektverdier fra 65 til 192 hestekrefter. Motoren Opel fremhever er en oppgradert versjon av 1.3 Ecoflex-motoren som yter 95 hestekrefter og 190 newtonmeter fra 1.750 til 3.250 omdreininger. Femdørsversjonen av Corsa (den som er mest aktuell i Norge i motsetning til land lenger syd i Europa), greier seg med 0,36 liter diesel per mil utstyrt med denne motoren. Det betyr et relativt hyggelig utslippstall på 95 gram CO2 per kilometer. Det er hovedsaklig innføringen av start-stopp-system som har bidratt til å redusere disse verdiene, som tidligere var henholdsvis 0,38 liter per mil og 99 gram.

Fornyede Opel Corsa har fått et oppgradert interiør og tilbys med et nytt informasjons- og underholdningssystem med fem-tommers berøringsfargeskjerm, navigasjon for 28 land og Bluetooth, iPod og USB-tilkobling.

Flere styling-muligheter

Bilen tilbys i nye farger som stålblått, tabasco-oransj eller guacomole-hvitt (altså ikke helt hvitt). Grønnfargen på bildene og fartsstripene er elementer i den nye såkalte Linea Pack som også inkluderer heftige 17-toms felger. Color Line er en annen styling-mulighet; den har ikke fartsstripe, men sortlakkert tak og sorte felger. Den var tidligere tilbudt i Tyskland og skal nå også kunne bestilles i resten av Europa.

Oppgraderte Opel Corsa kommer på markedet i januar. Prisene vil vi komme tilbake til.