Opel Corsa 1.2 1996: Startproblem

Bilmerke: Opel
Modell: Corsa
Motor: 1.2 bensinmotor
Årsmodell: 1996
Kilometerstand: 190.000

Problem: Bilen vår begynner å bli så vanskelig å starte om morgenen. Starteren går, så det har ikke noe med strøm å gjøre. Den starter etter et minutts tid, men da høres den veldig rå ut. Når jeg da starter å kjøre er det akkurat som om den ikke får nok bensin når bilen får litt motstand. Dvs. oppoverbakker eller akselerasjon. Motoren mister liksom alt draget, og jeg må slakke på gassen for at motoren skal gå normalt. Når motoren har gått ca et kvarter/ blitt varm, er den helt fin. Noen forslag på hva det kan være?
Det er ett år siden vi kjøpte bilen. Da ble alt av filtre, olje og plugger byttet. Det skal nevnes at vi har kjørt 45.000 km det siste året, uten å ha byttet olje (litt flaut).
Hvor ofte skal olje/filter og plugger skiftes? Tror du dette har noe med problemet vårt å gjøre?

Håper du kan svare meg. På forhånd takk for hjelpen.

Svar: Kanskje problemet bare ligger i dårlig vedlikehold. Du bør nok få skiftet olje og filter før du gjør noe annet. Olje og filter bør skiftes hver 15.000 eller en gang i året, alt etter hva som kommer først, eller hvert halvår dersom det er mye småkjøring. Har bilen ingen feilkoder så bør alle følere være i orden og da tenker jeg spesielt på luftmassemåler, temperaturføler og kanskje EGR ventil kan være noe dårlig. Det kan i noen tilfeller være feil med for eksempel luftmassemåler uten at det slår ut noen feilkoder. Jeg ville fått et bilverksted til å sjekke bilen med et diagnoseapparat for å kontrollere at det ikke er feilkoder og at alle parametere er korrekt.