Opel Corsa 1,0i 1999: Vann i eksos

Bilmerke: Opel
Modell: Corsa
Motor: 1.0
Årsmodell:1999
Kilometerstand: 110.000

Problem: Vann i eksos.
Jeg har nettopp kjøpt meg en brukt Opel Corsa 1999 modell og lurer på en liten ting. Det drypper iblant væske (vann tror jeg) fra eksosrøret og lurer på om dette er vanlig? Har alltid hørt at det ikke skal komme vann ut fra anlegget, og hvis det gjør det er det ofte et tegn på at topp-pakningen er ødelagt og må byttes, en kostbar affære ettersom jeg forstår. Men kan topp-pakningen være ødelagt på en så ny bil?

Lurte på om det kan være kondens, bilen har stått (ubrukt) en stund og lurte på om det kunne være årsaken? Og hva kan jeg eventuelt gjøre med det? Er det andre ting jeg bør se etter i forhold til dette?

Svar: Forsvinner det ikke vann ifra kjølevannet så skal du ikke bekymre deg om noen ting. At det kommer vann ifra eksosen når bilens motor går er på grunn av kondens som blir liggende i rørene etter nedkjøling av varm eksos.

Ved forbrenning av hydrokarboner, som det er mye av i bensin dannes det blant annet vann. Dette er en viktig årsak til at eksosanlegg ruster så fælt i forholt til mange andre bildeler. Høy temperatur og høy fuktighet aksellererer rustdannelse. Dette er også årsaken til at det ser ut som om mange biler har veldig mye eksos om vinteren, eksosen inneholder mye vanndamp, og det fungerer omtrent på samme måten som frostrøyk

Tilbake til bildoktor.