Foto: Opel
Foto: OpelVis mer

Opel avduker plug-in-hybrid

Opel viser frem en konseptversjon av plug-in-hybriden Ampera på årets Genève-utstilling.

Ampera er søstermodellen til mye omtalte Chevrolet Volt. Hvis ingen av disse navnene høres kjent ut for deg, kan vi kjapt fortelle deg at det dreier seg en om spesiell type hybridbil. I motsetning til dagens hybridbiler som bruker elmotoren som en hjelpemotor, stoler plug-in-hybrider i hovedsak på elektrisk drift. Batteriene kan lades via stikkontakten på samme måte som i en elbil og kan gå flere mil på bare strøm. Når batteriene er i ferd med og tømmes, startes forbrenningsmotoren og lader batteriene som i sin tur gir kraft til el-motoren.

Ettersom de fleste turer dermed kan gjennomføres kun med strøm som drivmiddel, gir dette helt andre forbrukstall. Men noen tall for denne bilen eksisterer ennå ikke.

Chevrolet-slektskap

Mye tyder på at Chevrolet er den produsenten som har kommet lengst med denne teknologien og de har flere ganger vist frem Volt, selv om den ikke skal komme på markedet før om et par år, noe som er svært uvanlig. Dette kan nok betraktes som en måte å kjøpe seg litt ekstra tid på, for GM-eide Chevrolet ligger etter på miljøfronten dersom vi ser på dagens modellutvalg.

Opel følger noe av den samme strategien når de nå viser frem Ampera. Riktignok dreier det seg om en konseptbil, men man ønsker i alle fall å vise hvor langt man har kommet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Design signaliserer miljø

Designmessig ser det ut til at man har valgt den samme kombiløsningen som Chevrolet har med sin Volt, og Toyota og Honda med sine hybridbiler. Dette gir en design som mange etter hvert assosierer med miljøbiler.

2011

Opel Ampera er ventet på markedet i 2011, men ettersom både Chevrolet og Opel eies av kriserammede GM, ville vi nok tatt slike opplysninger med en liten klype salt i dagens marked. Mye kan tyde på at Opel må gjennomføre dette prosjektet på egenhånd, ikke minst dersom man eventuelt skilles ut fra GM.