Opel Astra GTC i ny drakt

Frister det med to dører og frekk design? Opels løsning er rett rundt hjørnet.

Neida, GTC er ikke ukjent. Todørsversjonen av Astra har eksistert i lengre tid, men først nå har vi fått se bilder av hvordan den blir når den snytes ut av nesa på siste generasjon Astra. Det blir forhåpentligvis også en helt annen kjøreopplevelse ettersom nye Astra i seg selv er et stort steg i riktig retning.

En verdig utfordrer?

Stegvis ankomst

Opel Astra GTC i ny drakt


Opel Astra GTC skal første gang vises for publikum under bilmessen i Frankfurt i september. Frem til da finner Opel det helt naturlig å slippe drypp av nyheter, helt frem til den endelige forløsningen. Med disse bildene er spenningen i forhold til utseendet utløst, og det gjenstår bare å få de konkrete spesifikasjonene og detaljene. De blir, etter Opels eget utsagn, utgitt 7. Juni. Da åpnes også ordrebøkene for signering. Det hele er, ikke overraskende, en nøye planlagt seanse frem til lanseringen 15. september. Pressen får derimot se den to dager tidligere.

Flere spennende nyheter fra Opel underveis

Liten og slapp, eller stor og sterk

Hvilken ville du valgt?

(Avsluttet)
Opel Astra GTC(63%) 228
VW Scirocco(31%) 114
(6%) 21
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Bilen er basert på konseptbilen som stod presentert under fjorårets bilutstilling i Paris. Den endelige bilen vil bli en femseter, og kommer til å dele en del av de samme motoriseringene som sitt opphav. I tillegg vil den få en del snasent utstyr i forhold til chassisoppsett, og vi kan antagelig regne med en motorisering på toppversjonen som ikke kan betegnes som kjedelig. Den vil likevel bli å få med mer normal motorisering, på lik linje med sitt opphav, for de som ønsker det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Veloster kan blande seg inn i kampen

Se animasjon av nye GTC:


Den som lever får se

Opel har hatt god tid til å lage nye GTC, for det var nettopp på bilutstillingen i Frankfurt vi fikk se opphavet for to år siden, siste generasjon Astra. Forfra er det likevel ingen overraskelser som venter. Alt er i stor grad identisk ved første øyekast. Likevel kan vi regne med at lite er hundre prosent felles. GTC blir lavere, den har lavere taklinje, og antagelig litt bredere sporvidde enn sin mer familievennlige slektning.

Regn likevel ikke med at GTC blir Opels heftigste på Astra-plattform. Husk, det kommer også noe som kalles OPC. Det betyr Opel Performance på fire hjul. Vi har altså mye godt i vente, men Astra GTC er en sniktitt inn i nærmeste fremtid.