Opel Astra 1.7 CDTI 2005: Nykker litt

Bilmerke: Opel
Modell: Astra
Motor: 1.7
Årsmodell: 2005
Kilometerstand: 26000

Problem: Nykker litt!
Hei! Jeg har en 2005-mod. Opel Astra 1,7 CDTI som har gått 26000km. Problemet merkes når motoren går på ca 2000 o/min og det er lite motstand oftest ved overgang fra nedoverbakke til flatt i det jeg begynner å gi litt gass. Da kan motoren nykke litt til det gis mer gass eller motstanden øker, akkurat som drivstofftilførselen er ujevn. Jeg har prøvd å ruse motoren en gang i blant mens den står på tomgang, og dette hjelper, men problemet kommer tilbake etter en tid.

Jeg kommer til å ta opp problemet ved neste service, men det kan være greit å vite hva problemet kan være. Håper dere vet hva feilen kan skyldes. På forhånd takk!

Svar: Det er ikke sikkert at det er en feil. Noen ganger er det ikke mulig å få gjort noe med ting som for noen kan virke litt ubehagelig. Mange ganger er det sånn at på grunn av høye krav til avgasser så må bilmerkene sette inn ting som kanskje kan irritere enkelte førere. Som for eksempel EGR ventilen! Denne kan lage mye krøll og er bare til for at avgasser skal bli renere. Det kan være denne som merkes spesielt mye i ditt tilfelle. Kan hende at det er mulig å gjøre noe med din bil, men som oftes er det sånn at når det ikke er feilkoder som varsler om feil i systemet så er alt bra! Du bør nok ta dette opp med bilverkstedet dersom du mener at det ikke skal være sånn.