Foto: Autofil
Foto: AutofilVis mer

Opel Ascona Cabriolet (1986)

Dette er ikke en Opel du ser hver dag. Finner du en i god stand kan du sikre deg en unik bil med mye nostalgifølelse!

Med denne bilen skulle Opel utfordre Volkswagen og Ford på cabrioletfronten. De hadde Golf og Escort, Opel hadde Ascona. Den ble produsert i begrenset opplag på midten av åttitallet av den tyske karosserimakeren Kenaith (også kalt Kenaith C3), og hadde (nesten) plass til fire voksne mennesker.

LES OGSÅ:

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

På veien er den akkurat slik du forventer deg: En slapp og traust forhjulsdrevet Opel med enda dårligere chassis enn før, takket være manglende takkonstruksjon. 0-100 går på rundt 11 sekunder, toppfarten er rundt 180 km/t.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Interiør
Her snakker vi åttitall! Hvis du ikke er forberedt på hva som møter deg, vil du sannsynligvis få et skikkelig sjokk. For her er alt rødt. Alt! Blodrøde skinnseter, firkantet Opel-interiør i rødt, midtkonsoll, bakseter, tepper, dørtrekk og solskjermer – rødt alt sammen. Kult og forferdelig på en og samme gang.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Oppsummering
Opelen gir deg vind i håret, plass til fire og et akseptabelt bagasjerom til en rimelig penge. Disse bilene ligger naturligvis noe høyere i pris enn en vanlig Ascona, men det er fortsatt bare snakk om noen få titusener. Dette er allerede et samlerobjekt, riktignok for de spesielt interesserte…

Utgiftsmessig er det ikke mye å plukke på, dette er jo en gammel bil og det lønner seg å ha et lite budsjett til reparasjoner. Rust er det største problemet, ellers er det ingen spesielle problemer å peke på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil

Testresultat

Opel Ascona Cabriolet (1986)

Billig og spesiell cabriolet

Lite fresht utseende, for de spesielt interesserte

Se alle våre tester