Det ble Opel Ampera (og søstermodellen Chevrolet Volt), som stakk av med troféet for 2012. Nok en elbil altså, men denne gangen en med bensindrevet rekkeviddeforlenger, altså en hybrid. Informasjonssjef hos Opel Norge, Hélène Formo til høyre, det norske jurymedlemmet, Rune Korsvoll fra bladet Motor, til venstre. Foto: Per Ervland
Det ble Opel Ampera (og søstermodellen Chevrolet Volt), som stakk av med troféet for 2012. Nok en elbil altså, men denne gangen en med bensindrevet rekkeviddeforlenger, altså en hybrid. Informasjonssjef hos Opel Norge, Hélène Formo til høyre, det norske jurymedlemmet, Rune Korsvoll fra bladet Motor, til venstre. Foto: Per ErvlandVis mer

Opel Ampera er årets bil

Av syv finalister har dommerne stemt frem Opel Ampera som årets bil i Europa.

Klokken 15:00 i dag ble Årets bil i Europa (CotY), kåret.

LES OGSÅ:

Utgangspunktet var 35 nylig lanserte biler, og blant kriteriene som skal benyttes av dommerne er design, komfort, ytelse, spesielt innovative teknologier, samt effektivitet.

Årets jury hadde syv finalister å velge mellom, her sortert i alfabetisk rekkefølge:

DET BLE OPEL: Ampera, elbil/hybriden vant Årets Bil-kåringen for 2012.
DET BLE OPEL: Ampera, elbil/hybriden vant Årets Bil-kåringen for 2012. Vis mer

Opel Ampera vant

Årets bil i 2011 ble for første gang en elbil, og i år slo sannelig juryen til og stemte frem nok en elbil - nemlig Opel Ampera.

Nå skal det sies at Ampera ikke er en "ren" elbil slik Leaf er.

Avhengig av øyet som ser har den derfor en fordel eller en ulempe, i og med at den bringer med seg en bensinmotor. Fordelen er likevel at den dermed kjøres uten lokalutslipp hvis man for eksempel har under cirka seks mil tur/retur til jobben, og at man kan dra på langtur med den.

Vi har selvsagt kjørt bilen. Mer om Opel Ampera finner du her.

Vi kjørte søsterbilen, Chevrolet Volt, fra Oslo til Bergen i fjor sommer. Det kan du lese om her.

På plass nummer to kom det praktiske lille knøttet fra Volkswagen, VW up!, og på tredje plass en av forhåndsfavorittene - Ford Focus.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Video:

Det nye i år er at kåringen finner sted i mars det året som gjelder i stedet for november året før. De syv finalistene ble først kåret i januar. For første gang i prisens historie, ble valget gjort i Genève på den internasjonale bilutstillingen. Opel/Vauxhall-konsernsjef Karl-Friedrich Stracke og Chevrolet s president og administrerende direktør for Europa, Susan Docherty, ble begge overrakt prisen for «Car of The Year 2012» av presidenten for CotY dommerpanel, Håkan Matson.

Organisasjonskomitéen i CotY består av representanter for følgende tidsskrifter:

Auto (Italia)

Autocar (Storbritannia)

Autopista (Spania)

Autovisie (Nederland)

L'Automobile Magazine (Frankrike)

Stern (Tyskland)

Vi Bilägare (Sverige)