<strong>På pinebenken:</strong> Opel har holdt oppgitt rekkevidde for seg selv - helt til nå. Foto: Opel&nbsp;
På pinebenken: Opel har holdt oppgitt rekkevidde for seg selv - helt til nå. Foto: Opel  Vis mer

Opel oppgir endelig rekkevidde:

Opel Ampera-e går enda lenger

Opel har holdt oss på pinebenken - helt til nå. I dag fikk vi de endelige opplysningene om rekkevidden. 

Publisert

I lengre tid har Opel oppgitt en rekkevidde som ikke har vært endelig for deres nykommer, Opel Ampera-e.

Det startet med 400 kilometer, før de på bilmessen i Paris i høst offentliggjorde at rekkevidden skulle bli 500 + kilometer.

Under et fabrikkbesøk i desember forsøkte vi å finne ut hva "+" betød, men vi fikk bare et smil tilbake, og beskjed om at dette ville bli offentliggjort senere.

Endelig har vi kommet til dette tidspunktet, for denne uken er Dinside i San Francisco og tester nye Ampera-e, som et av åtte medier i verden.

Det er faktisk en stund siden Opel Ampera-e ble testet, men det endelige resultatet ble først oppgitt nå i dag.

Ampera-e skal gå 520 kilometer etter NEDC-standarden, forteller Christopher Rue, produktsjef for bilen.

<strong>Slår alle:</strong> Opel Ampera-e slår alle elbilene på markedet i dag på oppgitt rekkevidde, inkludert de aller fleste Tesla. Foto: Opel&nbsp;
Slår alle: Opel Ampera-e slår alle elbilene på markedet i dag på oppgitt rekkevidde, inkludert de aller fleste Tesla. Foto: Opel  Vis mer

Det oppnåelige

Samtidig har Opel gjort det til en æresak å oppgi rekkevidde etter den langt mer realistiske WLTP-testen, som først innføres senere i år.

Der oppnår Ampera-e 380 kilometer rekkevidde, noe som antagelig står mer i stil med det kundene vil oppleve på en ordinær sommerdag. Dette samsvarer også med den realistiske EPA-standarden som brukes i USA.

Dermed har de som allerede har bestilt bilen fått en ekstra rekkevidde som bonus på kjøpet, men det stopper ikke der.

Når det gjelder prisen, så er disse allerede offentliggjort, og med den nye rekkevidden er Ampera-e definitivt den bilen som gir lengst rekkevidde for pengene.

Rekkevidden etter NEDC-standarden utkonkurrerer faktisk alle elbilene på markedet i dag, også alle Tesla Model S, unntatt de av sistnevnte som har den største batteripakken. Da snakker vi om biler fra 800.000 og oppover.

Den nærmeste konkurrenten av de mindre bilene er Renault Zoe, som har en oppgitt rekkevidde på 400 kilometer. I våre øyne snakker vi da om en langt enklere bil, som i tillegg er mindre.

Følg med:

I tillegg til de nye opplysningene om rekkevidde er jeg også lovet svært gode nyheter om et annet tema vi tidligere har belyst angående bAmpera-e. Dette får vi først bekreftet i kveld, så følg med videre denne uken for både nye opplysninger og prøvekjøring.

<strong>Flere gode nyheter:</strong> Opel lover oss enda flere gode nyheter i løpet av kvelden. Foto: Opel
Flere gode nyheter: Opel lover oss enda flere gode nyheter i løpet av kvelden. Foto: Opel Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer