Opel ADAM blir mer rocka

Opel ADAM har fra før varianter med navn som Jam, Glam og Slam. Nå kommer siste tilskudd på stammen nemlig, Adam Rocks. Av: Tommy Simon Norum

<b>CROSSOVER:</b> Nye Opel Adam Rocks (ja, den heter det!)er Opels siste fremstøt for å skaffe seg et yngre image. Crossoveren er basert på "Jam, Slam, Glam"-bilen Adam. Foto: OPEL
CROSSOVER: Nye Opel Adam Rocks (ja, den heter det!)er Opels siste fremstøt for å skaffe seg et yngre image. Crossoveren er basert på "Jam, Slam, Glam"-bilen Adam. Foto: OPEL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oppkalt etter Opel-gründer, Adam Opel, presenterer nå Opel en ny modell i det såkalte crossover-segmentet.

LES OGSÅ:

Crossover er en slags krysning mellom SUV og personbil, oftest med forhjulstrekk og lettere offroad-egenskaper.

I denne klassen er Opel ADAM et friskt og nytenkende innslag, først og fremst på grunn av de mange praktiske løsningene. Vår test av Opel ADAM kan du lese her.

Med vind i håret


Den største forskjellen fra Adam Rocks til de tidligere variantene er det elektrisk drevne soltaket, som drar seg helt tilbake til C-stolpen på bare fem sekunder. Det skal heller ikke virke negativt på kjøreegenskapene.

>Opel har også varslet at de skal lansere Opel Astra OPC Extreme i Genéve.

Opel Adam Rocks:

Foto: GENERAL MOTORS
Foto: GENERAL MOTORS
Foto: GENERAL MOTORS
Foto: GENERAL MOTORS
TILBAKELENT: Ingen tvil om hva slags kundegrupper denne bilen tar sikte på. Foto: GENERAL MOTORS
CROSSOVER: Nye Opel Adam Rocks (ja, den heter det!)er Opels siste fremstøt for å skaffe seg et yngre image. Crossoveren er basert på "Jam, Slam, Glam"-bilen Adam. Foto: OPEL
KULT SKAL DET VÆRE: Som de andre Adam-versjonene, har Adam Rocks et spenstig designet interiør. Foto: OPEL

Hele bilen er 3,74 meter lang, og Rocks leveres med en håndfri parkeringsassistent. Dette skal hjelpe deg med parkeringen, uten at du trenger å ha hendene på rattet. Men i motsetning til omtrent like kule Renault Twingo, har den motoren foran, ikke bak.

ADAM er en bil som er laget for bymiljø, men samtidig er Rocks hevet 15 millimeter for at den skal bli enda mer fleksibel utenfor bygrensene, og få et mer sporty utseende. Ny 3-sylindret motor


Samtidig med lanseringen av Adam Rocks, som skal vises til massene på Genève Motor Show i starten av mars, kommer Opel med sin nye 1,0 liter Ecotec med tre sylindre, direkte innsprøytning og turbo. Denne yter 115 hestekrefter, men kommer også i en utgave med 90 hester. I begge tilfeller leverer motorene et dreiemoment på 166 newtonmeter ved 1.800 omdreininger.

Nylig testet vi Opel Insignia Country Tourer.

Det er tidlig kraftleveranse fra en bensinmotor, og ligner mer på momentkurven til en dieselmotor.

Motorene skal legge lista til rette for en ny generasjon motorer, med såkalt Low-end dreiemoment, som betyr at man med bensinmotorer trenger lite turtall for å få full effekt.

Motoren skal produseres i hel-aluminium, og forbruket skal klatre ned i 0,43 liter på mila. Bilen får Start-stopp teknologi og manuell girkasse med tørrvekt på bare 37 kilo, noe som gjør nye Adam Rocks 30 prosent lettere enn dagens versjon.Informerer og underholder


Adam Rocks får også et nytt såkalt «infotainment»-system. Med andre ord, et system som både skal informere og underholde.

Det nye IntelliLink systemet er kompatibelt med både Android og Apple iOS telefonsystemer. Samme utstyret finner du også i den smarte, nye Meriva, som vi nylig kjørte, og som offisielt er den beste bilen for ryggen.

Med Apples iOS-system er IntelliLink laget for Siri Eyes, et Apple-program som gjør at man kan talestyre telefonen. Med Siri Eyes kan man få diktert en SMS mens man skriver, eller få mottatt SMS opplest. 
IntelliLink er prisbelønnet og enkelt i bruk, og gjør Adam Rocks til en godt tilkoblet bil.

Mange valgmuligheter


Adam Rocks får også oppgradert bakhjulsoppheng, tilpasset fjæring og mer direkte styring. Rocks kommer standard med 17 tommers hjul, men kan også leveres med 18 tommere som ekstrautstyr. Rocks får oppgradert gråfarget utvendig styling, og kan leveres i 18 ulike farger, med seks egne fargevalg til taket.