Fartskontroller 2018

Onsdag blir det ekstra mange fartskontroller

UP gjennomfører ekstra fartskontroller over hele landet.

EKSTRA FARTSKONTROLLER: Denne uken blir det flere fartskontroller enn til vanlig, varsler UP. Foto: NTB Scanpix
EKSTRA FARTSKONTROLLER: Denne uken blir det flere fartskontroller enn til vanlig, varsler UP. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne uka gjennomfører Utrykningspolitiet (UP) og politidistriktene en rekke fartskontroller, og onsdag blir det en såkalt «Speedmarathon» mot fartsovertredelser i trafikken, som en del av det større, europeiske trafikkpolitisamarbeidet TISPOL.

– Selv om UP gjennomfører fartskontroller hver dag hele året, vil det være langt større sjanser for å bli tatt i morgen, sier UP-sjef Runar Karlsen til Dinside.

Fokus på høy fart

Målet med onsdagens fartskontroller er økt fokus på et lovbrudd som krever mange liv hvert år, nemlig for stor fart på veiene.

– Fartskontroller gir lavere fart, som fører til færre alvorlige ulykker, og det igjen kan redusere antallet drepte og hardt skadde på norske veier, sier UP-sjef Runar Karlsen til Dinside.

UP vil fokusere spesielt på veistrekninger der de vet det ofte er stor fart blant bilistene, og på veistrekninger der det er mange ulykker. Men de vil også flytte på seg i løpet av dagen.

Menn er verstinger i statistikken

Selv om Karlsen mener det har vært en viss holdningsendring blant norske bilister, ettersom ulykkestallene i trafikken går stadig ned, er det fortsatt de som kjører for fort.

– 9 av 10 som blir tatt for fartsovertredelser, eller mister lappen på grunn av for høy fart, er menn. Og jo yngre de er, jo dårligere er statistikken. Hvis alle kjørte så fornuftig som kvinner, ville det vært langt færre ulykker, sier Karlsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!