Oldsmobile: Konsept på kjent teknikk

Detroit (DinSide Bil): Med Oldsmobile O4 viser amerikanerne at det går an å lage spennende biler på eksisterende plattformer. O4 er nemlig bygget på en Opel Astra.

Oldsmobile: Konsept på kjent teknikk
[Ugjyldig objekt (NAV)]

O står for oksygen og 4 for, eh, 4 - men i betydningen at Oldsmobile O4 har plass til fire. Med andre ord, O4 er en fireseters cabriolet.

Derfor har bilen også dører til de som blir henvist til de bakre gemakker.

Åpen, lukket eller targa

Taket i O4 er sammenleggbart, og passer bak baksetene, men også targabøylen kan taes av med et håndgrep og stues vekk. Dermed kan man velge om man vil kjøre O4 lukket, som targa eller som cabriolet.

Dette påvirker naturlig nok bilens design, som - i følge Oldsmobile - skal falle i smak i Europa så vel som i USA. En tøff detalj er frontlysene. Ved hjelp av fiberoptikk har man nemlig greid å lage de utrolig smale. Bare 3,5 centimeter høye er frontlysene på Oldsmobile O4.

PDA og Memory Stick

Oldsmobile: Konsept på kjent teknikk

Teknikk er det også nok av i O4. I likhet med andre av GM sine konseptbiler består også instrumentene i O4 av flytende krystaller. Dermed kan føreren selv velge hva han, eller hun, vil ha opplysninger om. I tillegg har Oldsmobile docking stasjon for PDA (Personlig Data Assistent) så vel som for Sony sin Memory Stick.

Mens PDA en kan brukes både som navigasjonshjelp, og adresseregister kan Memory Stick lagre informasjon om setejustering, musikk, radiokanaler og kartdata.

Understell fra Astra

Med Oldsmobile O4 viser Oldsmobile at det går an å lage spennende biler på allerede kjent teknikk. Både chassis og motor stammer nemlig fra dagens Opel Astra. Motoren, som er på to liter har turbo og yter 190 hestekrefter.

  • Klikk her for å gå tilbake til hovedartikkelen fra bilutstillingen i Detroit