Økonomisk Opel Corsa

Bilfabrikantene utvikler stadig biler som forbrenner mindre fossile brennstoffer. Sist ut er Opel, som har gjort en gjerrig bil enda mer energiøkonomisk.

Opel Corsa 1.0 kan neppe mobbes for å være spesielt miljøfiendtlig, men sammenlignet med Opel Corsa ECO blir den rene miljøsvinet.

Forskjellen i forbruk og utslipp på de to er nemlig 10 prosent. Det betyr at Corsa ECO bare slipper ut 120 gram CO2 per kilometer, mens den får et forbruk på 0,499 liter bensin per mil.

Perfeksjonert luftmotstand

For å få det til har selvsagt Opel gjort noen kunstgrep med Corsa. Aerodynamikken er bedret, CV-verdien er redusert fra 0,32 til 0,29. Det har Opel oppnådd ved å kle undersiden av bilen, redusere gjennomstrømningen av luft i motorrommet og utstyrt bilen med en ny spoiler over bakluken. I tillegg er bilen ustyrt med spesielle hjulkapsler samt at den er senket 15 millimeter. Spesielle dekk for å redusere rullemotstand er også standard på Opel Corsa ECO.

Easytronic

På den tekniske siden har det halvautomatiske girskiftet ”Easytronic” blitt programmert til å gire slik at motoren alltid bruker minst mulig bensin. Ved kick-down frigjøres likevel motorens 58 hestekrefter. Når du skal lage en sparebil, teller hver en dråpe. Derfor har ingeniørene programmert motorelektronikken slik at motoren går lavere på tomgang.

Noen sinke er likevel ikke Corsa ECO, faktisk har den høyere toppfart enn Corsa 1.0. Med fullt mijøalibi kan du suse av gårde i 160 kilometer i timen når bilen lanseres for salg i Europa våren 2002.

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Her finner du flere nyheter om Opel.

  • Les våre tester av Opel.