Øker garantitiden

Vurderer du å kjøpe en Audi, Skoda eller VW? Da er dette gode nyheter.

Øker garantitiden
Publisert
Sist oppdatert

Bilimportøren Harald A. Møller AS har en forsinket julegave til alle som skal kjøpe seg en ny Audi, Skoda eller Volkswagen. Fra nyttår innførte de nemlig fem års garanti på alle merker og modeller i sortimentet deres. Foruten at det er et stort pluss for kundene, så sender de kraftige signaler til konkurrentene.

Hva er egentlig kvalitet?

Europas beste vilkår

Fra før har Mitsubishi og Hyundai 5 års garanti, mens Kia tilbyr 7 år. Når Audi, Skoda og VW nå utvider til 5 års garanti blir Norge et foregangsland med tanke på garantivilkår på biler. Mye av årsaken til at Harald A. Møller AS nå utvider garantitiden kan ligge i at vi har en særdeles sterk reklamasjonsrett, som er lovfestet til 5 år. Da er ikke veien veldig lang for bilimportørene til like gjerne å tilby 5 års full garanti. -I andre land gjelder fortsatt to eller tre års garantitid, med mulighet for å kjøpe garantiforlengelse i enkelte markeder, melder Harald A. Møller AS. Den nye garantitiden er gjeldende til det som kommer først av 5 års alder, og 100.000 km.

Hva er billigst - Vedlikehold eller reparasjon?

Lang garanti forplikter

Vi har tidligere skrevet om tilsvarende utvidet garanti, hvor importørene ikke har ønsket å fortelle hvor mye de legger på prisen på bilen for å kunne tilby den utvidede garantien. Kundene har dermed kjøpt en tilleggsvare de ikke vet prisen på. Harald A. Møller AS er den første importøren som går ut med prisen for den utvidede garantien, og forteller at påslaget i gjennomsnitt for bilparken ligger på under 1.000 kroner per bil. Dette er unektelig en pris de fleste kan være fornøyd med for å få utvidet garantitiden med to år. Møller gjør heller ingen krav om at bilene skal ta service på merkeverskted for at garantien skal opprettholdes, så lenge den blir utført etter fabrikkens kriterier.

Les også: Du får ikke garanti, du kjøper den.

Få tegn til mottrekk

Hos BMW har de foreløpig ingen planer om å følge etter, men sier at det i så fall er et prisspørsmål dersom de skulle følge etter. Toyota mener de kan påvise en så god oppfølging innenfor de fem årene reklamasjonsretten er gjeldende, at de ikke ser behov for å formalisere noe utover de tre årene de har på papiret. De neste dagene vil gi svar på hva de andre importørene vil gjøre for å svare på Møller sitt utspill.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer