Oj, Mercedes - for en glipp!

Hvordan det kan ha seg, vet vi ikke - men her er bildene av helt nye Mercedes CLS.

Mercedes CLS er et stilikon for mange, mens andre synes det minner om en bananformet, morfet S-klasse. Uansett, det dreier seg om en original og annerledes tilnærming til luksussedan-konseptet, med den utpregede kupé-fasongen på en firedørs bil.

Kalle det en firedørs kupé går vi imidlertid ikke med på - det er en selvmotsigelse.

Vi testkjørte CLS allerede i januar 2005 - les om det her.

Brosjyre-lekkasje

Uansett: Her er beviset på at neste generasjon er rett rundt hjørnet. Det dreier seg om en brosjyre som er blitt avfotografert og på en eller annen måte har havnet på Internett. Det er vår plikt å dele disse bildene med våre lesere. Mer om nye CLS vil sannsynligvis komme fra Daimler AG nå som katten er sluppet (delvis) ut av sekken.

Noe lignende skjedde i fjor i anledning forberedelsene til lansering av Lexus CT 200h...

Annonsert i april

Mercedes hadde for øvrig delvis tatt av lokket for en tid tilbake; de som husker bildene av Shooting Break Concept, som vi publiserte i april - med oppreist grill og diodelykter - vil nikke gjenkjennende. Bare se her.


Det sære luksusalternativet

Som forgjengeren vil nye CLS fra Mercedes plassere seg mellom E-klasse og S-klasse som et mer utradisjonnelt luksustilbud til de som vil skille seg ut uten å gjøre for mye av det. Slik sett er bilen kanskje litt "borgelig eks-bohem"-aktig. Penger vil man uansett behøve en god del av - det dreier seg om en millionbil uansett utgave.

Motormessig forventer vi mer effektive og mindre miljøfiendtlige løsninger uten at det blir revolusjonært. Mercedes vil nok satse på 3,5 liters V6, den nye 4,6-liters V8 biturbomotoren og den nye AMG 5.5 biturbo.

Vi regner med at nye Mercedes CLS vil stå på Paris-utstillingen i oktober, og kommer snart tilbake med mer om denne bilen.