Toyota har bestemt seg for å tilbakekalle nye LandCruiser (150) for reprogrammering av antiskrens-systemet. Tilbakekallingen omfatter 185 biler her i landet. De aller fleste er solgt som varebiler.
Toyota har bestemt seg for å tilbakekalle nye LandCruiser (150) for reprogrammering av antiskrens-systemet. Tilbakekallingen omfatter 185 biler her i landet. De aller fleste er solgt som varebiler.Vis mer

Også Toyota LandCruiser tilbakekalles

Knallhard, amerikansk kritikk av SUVen Lexus GX 460, fører nå til at også søstermodellen Toyota LandCruiser tilbakekalles.

Torsdag 15. april kunne DinSide fortelle at det amerikanske Consumer Reports Magazine hadde avslørt farlige egenskaper ved den amerikanske Lexus-modellen GX 460. Forbrukermagasinet mente egenskapene ved brå gasspedalslipp i sving var så skumle at de frarådet amerikanske forbrukere å kjøpe bilen. I den samme artikkelen kunne DinSide fortelle at den "norske" modellen LandCruiser i praksis er den samme bilen som Lexus GX 460.

Omprogrammering av antiskrens

Nå har Toyota altså bestemt seg for å også tilbakekalle LandCruiser, som på Toyota-språk kalles LandCruiser 150. Den enda større LandCruiser V8 - som har internbetegnelsen 200 - er ikke omfattet.

Innkallingen vil her i landet omfatte 185 eksemplarer av den nyeste LandCruiser 150. Disse vil bli innkalt for omprogrammering av antiskrens-systemet (ESP, VSC på Toyota-språk). Innkallingen gjelder kun biler med en spesiell antikrenge-teknologi.

Bred bakhjulsskrens

Lexus GX 460 er søstermodellen til Toyota LandCruiser (150).
Lexus GX 460 er søstermodellen til Toyota LandCruiser (150). Vis mer


- Bilene er sikre under vanlig kjøring, men for biler utstyrt med Kinetic Dynamic Suspension System (KDSS) kan man oppleve at VSC-systemet ikke aktiveres så raskt som forventet under spesielle og ekstreme situasjoner. Slike situasjoner kan oppstå når føreren gjøre en svært skarp sving i høy hastighet, og bilen vil kunne få en bred, men kontrollerbar bakhjulsskrens. Saken ble undersøkt som et resultat av offentliggjøringen av en rapport i et konsumenttidsskrift i USA, skriver Toyota Norge i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Følg med - snart kommer vi med en ny Toyota-artikkel der vi ber deg fortelle hvordan alle Toyota-problemene de siste månedene har påvirket ditt syn på merket.

Les også:

  • Problem-Lexus selges som Toyota i Norge
  • TEST: Toyota LandCruiser
  • Les også: Er bilen din livsfarlig
  • Les også: Ingen ende på Toyota-trøbbel
  • DinSide Motors juveler