Også Toyota LandCruiser tilbakekalles

Knallhard, amerikansk kritikk av SUVen Lexus GX 460, fører nå til at også søstermodellen Toyota LandCruiser tilbakekalles.

Toyota har bestemt seg for å tilbakekalle nye LandCruiser (150) for reprogrammering av antiskrens-systemet. Tilbakekallingen omfatter 185 biler her i landet. De aller fleste er solgt som varebiler.
Toyota har bestemt seg for å tilbakekalle nye LandCruiser (150) for reprogrammering av antiskrens-systemet. Tilbakekallingen omfatter 185 biler her i landet. De aller fleste er solgt som varebiler.Vis mer

Torsdag 15. april kunne DinSide fortelle at det amerikanske Consumer Reports Magazine hadde avslørt farlige egenskaper ved den amerikanske Lexus-modellen GX 460. Forbrukermagasinet mente egenskapene ved brå gasspedalslipp i sving var så skumle at de frarådet amerikanske forbrukere å kjøpe bilen. I den samme artikkelen kunne DinSide fortelle at den "norske" modellen LandCruiser i praksis er den samme bilen som Lexus GX 460.

Omprogrammering av antiskrens

Nå har Toyota altså bestemt seg for å også tilbakekalle LandCruiser, som på Toyota-språk kalles LandCruiser 150. Den enda større LandCruiser V8 - som har internbetegnelsen 200 - er ikke omfattet.

Innkallingen vil her i landet omfatte 185 eksemplarer av den nyeste LandCruiser 150. Disse vil bli innkalt for omprogrammering av antiskrens-systemet (ESP, VSC på Toyota-språk). Innkallingen gjelder kun biler med en spesiell antikrenge-teknologi.

Bred bakhjulsskrens

Lexus GX 460 er søstermodellen til Toyota LandCruiser (150).
Lexus GX 460 er søstermodellen til Toyota LandCruiser (150). Vis mer


- Bilene er sikre under vanlig kjøring, men for biler utstyrt med Kinetic Dynamic Suspension System (KDSS) kan man oppleve at VSC-systemet ikke aktiveres så raskt som forventet under spesielle og ekstreme situasjoner. Slike situasjoner kan oppstå når føreren gjøre en svært skarp sving i høy hastighet, og bilen vil kunne få en bred, men kontrollerbar bakhjulsskrens. Saken ble undersøkt som et resultat av offentliggjøringen av en rapport i et konsumenttidsskrift i USA, skriver Toyota Norge i en pressemelding.

Følg med - snart kommer vi med en ny Toyota-artikkel der vi ber deg fortelle hvordan alle Toyota-problemene de siste månedene har påvirket ditt syn på merket.

Les også:

  • Problem-Lexus selges som Toyota i Norge
  • TEST: Toyota LandCruiser
  • Les også: Er bilen din livsfarlig
  • Les også: Ingen ende på Toyota-trøbbel
  • DinSide Motors juveler